Menu
UPK-cover-website1.jpg

P71 Skinny Loempiataart

Yes, er is weer een nieuwe rubriek online. Het Page 71 project. Met een kookboekenverzameling waar ik een hele bibliotheek mee kan vullen vond ik het de hoogste tijd om hier wat meer mee te doen. Want eerlijk gezegd, staan ze nu vooral ter decoratie in mijn woonkamer en dat is zonde. Helemaal nu ik weet dat er heel veel leuke kookboeken uit gaan komen dit najaar. De titel zegt het al een beetje, ik ga koken wat er op pagina 71 in een willekeurig kookboek staat. Dit kan dus van alles zijn (hangt helemaal van de indeling van het boek af) en daarom vond ik het een extra leuke challenge.

loempiataart

Vandaag begin ik met pagina 71 uit Skinny Six, het gloednieuwe boek van  Chicks love food. Skinny 6 is naast de 5 or less, één van de populairste rubrieken op hun blog. Met maximaal 6 ingrediënten kan je volgens Nina en Elise, prima een healthy maaltje op tafel zetten. In het boek vind je recepten zonder geraffineerde suiker, kaas en met niet al teveel vet. Het is geen dieetboek, er wordt wel gewoon honing en speltbloem gebruikt. Vind ik juist fijn. Op pagina 71 vind ik een skinny Loempiataart met filodeeg en lekker veel groente. Ik ben net als Elise schrijft dol op van die dikke grote loempia’s. Al eerder maakte ik zelf loempia’s, maar ik had nooit bedacht om er een hele taart van te maken. Briljant idee! Al weet ik niet of het nog skinny is als je de hele taart met zijn tweeën opeet?

loempiataart

Ingrediënten voor 1 taart
300 gr kipfilet
400 gr Oosterse wokgroenten met veel taugé
3 vellen filodeeg (ik gebruik grote van De Turk)
3 eieren
Handje cashewnoten
3 el sojasaus
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak de kip rondom aan in wat olijfolie. Ik heb zelf knoflookolie gebruikt, voor net iets meer smaak.

Voeg de wokgroente toe en bak deze kort mee. Voeg nu 2 el sojasaus bij de groente en meng het nog even kort.

Neem een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Vet een vel filodeeg in met iets olijfolie en plak een tweede vel er bovenop. Ik heb zelf grote vellen filodeeg gebruikt, deze koop je bij de Turk. Deze zijn veel beter van kwaliteit dan het filodeeg dat je in de diepvries vindt.

Bekleed de vorm met het filodeeg.

Verdeel de loempiavulling over de taart.

Hak de cashewnoten grof en verdeel deze over de loempiataart.

Klop de eieren los met een el sojasaus en verdeel dit over de groente.

Dek de bovenkant af met het resterende vel filodeeg en vouw alle randen naar binnen. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.

Bak de loempiataart in 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Wordt hij tussentijds te donker, dek de taart dan af met wat aluminiumfolie.

Snijd de oosterse taart in punten en serveer eventueel met wat extra sojasaus.

loempiataart

 

loempiataart

Titel
Het Skinny 6 kookboek

Auteur
Chicks love Food – Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs €18,95 bij Bol.com

Dit bericht bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan