Loempiataart
Dit wil je: een loempiataart! De loempia, is namelijk ons favo gerecht van de afhaal Chinees! Maar nu zelfgemaakt in de vorm van een taart. Het is lekker, eenvoudig te maken en nog gezond ook. Als basis gebruiken we filodeeg en hij gaat gewoon de oven in, in plaats van in de frituur. De loempiataart is lekker als je zin hebt in bestel-eten, maar toch zelf wilt koken. Het recept komt van onze collega’s van Chicks Love Food en wij mochten het delen op onze site.
Feestloempia
De loempiataart is echt een smullen! Het recept combineert de heerlijke smaken van loempia’s in een handige taartvorm. Waar loempia’s vaak een snack zijn, kun je deze loempiataart ook nog eens al maaltijd eten. Als dat geen feestje is! Ga jij hem maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 400 gr Oosterse wokgroente
- 5 vellen filodeeg
- 3 eieren
- 40 gr cashewnoten
- 3 el sojasaus
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met chilipeper en zout. Bak de kip rondom aan in wat olijfolie.
Voeg de wokgroente toe en bak deze kort mee. Voeg nu twee eetlepels sojasaus bij de groente en meng het nog even kort.
Neem een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet een vel filodeeg in met iets olijfolie en plak een tweede vel er bovenop. Bekleed de vorm met het filodeeg.
Verdeel de loempiavulling over de taart. Hak de cashewnoten grof en verdeel deze over de loempiataart.
Klop de eieren los met de overgebleven sojasaus en verdeel dit over de groente. Dek de bovenkant af met het resterende vellen filodeeg en vouw alle randen naar binnen. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.
Bak de loempiataart in 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Wordt hij tussentijds te donker, dek de taart dan af met wat aluminiumfolie.
Snijd de oosterse taart in punten en serveer eventueel met wat extra sojasaus en verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in