Linzensalade geitenkaas
Zin in een lekkere voedzame maaltijdsalade? Dan is deze linzensalade geitenkaas en frambozen echt iets voor jou. Hij vult lekker door de linzen en hierdoor kan je er prima een middagje mee op vooruit. En de frambozendressing maakt het lekker fris. In plaats van geitenkaas zou je ook feta kunnen gebruiken. Lekker als lunch, om mee te nemen naar een picknick of als to go lunch naar je werk.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr gemengde sla
- 200 gr linzen (uit stazak)
- 2 gekookte rode bietjes
- 80 gr bietenjulienne
- 1 rode ui
- 80 gr frambozen
- 125 gr geitenkaas
Frambozendressing
- 50 gr frambozen
- 1,5 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie
- 2 tl honing
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de bietjes in hele dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Snijd de rode ui in ringen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van je staafmixer en meng tot een glad geheel.
Verdeel de sla en linzen over een groot bord. Voeg hier de rode ui, bietjes, frambozen en geitenkaas aan toe. Verdeel de bieten julienne over de salade.
Verdeel de frambozendressing over de salade.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.