Linzensalade geitenkaas
Zin in een lekkere voedzame maaltijdsalade? Dan is deze linzensalade geitenkaas en frambozen echt iets voor jou. Hij vult lekker door de linzen en hierdoor kan je er prima een middagje mee op vooruit. En de frambozendressing maakt het lekker fris. In plaats van geitenkaas zou je ook feta kunnen gebruiken. Lekker als lunch, om mee te nemen naar een picknick of als to go lunch naar je werk.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr gemengde sla
- 200 gr linzen (uit stazak)
- 2 gekookte rode bietjes
- 80 gr bietenjulienne
- 1 rode ui
- 80 gr frambozen
- 125 gr geitenkaas
Frambozendressing
- 50 gr frambozen
- 1,5 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie
- 2 tl honing
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de bietjes in hele dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Snijd de rode ui in ringen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van je staafmixer en meng tot een glad geheel.
Verdeel de sla en linzen over een groot bord. Voeg hier de rode ui, bietjes, frambozen en geitenkaas aan toe. Verdeel de bieten julienne over de salade.
Verdeel de frambozendressing over de salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in