
Linzen Chili
Chili con carne is echt ons “go to recept”. Als we even niet weten wat we vanavond weer moeten eten maken we chili. Deze versie is met linzen. Een ander peulvruchtje dus. Maar minstens zo lekker en voedzaam. Voor een vegetarische chili moet je dit recept even bekijken. Ook een aanrader.
Chili invriezen
Tip: maak extra veel en vries de rest in. Altijd handig om achter de hand te hebben. Laat de chili eerst ontdooien in de koelkast en warm het vervolgens op in een pannetje of in de magnetron.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 2 rode paprika's
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 400 ml water
- 150 gr rode linzen
- 165 gr mais (uit blik)
- 165 gr kidneybonen (uit blik)
- 10 gr verse peterselie
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 125 gr zure room
- 60 gr geraspte kaas
- Tortillachips of rijst
Zo maak je het
Bak het gehakt rul in een grote pan. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee. Voeg de komijn, het gerookte paprikapoeder en de gewone paprikapoeder toe en bak mee.
Snijd de paprika’s in blokjes en voeg deze bij het gehakt. Bak rondom aan. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Vul hetzelfde blikje met water en voeg dit ook bij het gehakt.
Voeg de linzen en de uitgelekte maïs en kidneybonen bij de tomatensaus. Kook de linzen chili in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. De chili is klaar als de linzen goed gaar zijn. De enige manier om dit te testen is door te proeven.
Breng de chili con carne op smaak met wat zout en eventueel chilipeper. Garneer de linzen chili met een lepel zure room, wat verse peterselie en geraspte kaas.
Serveer eventueel met tortillachips, rijst of quinoa.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan