linzen chili

Linzen Chili

Chili con carne is echt ons “go to recept”. Als we even niet weten wat we vanavond weer moeten eten maken we chili. Deze versie is met linzen. Een ander peulvruchtje dus. Maar minstens zo lekker en voedzaam. Voor een vegetarische chili moet je dit recept even bekijken. Ook een aanrader.

Chili invriezen

Tip: maak extra veel en vries de rest in. Altijd handig om achter de hand te hebben. Laat de chili eerst ontdooien in de koelkast en warm het vervolgens op in een pannetje of in de magnetron.

linzen chili
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 rode paprika's
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml water
  • 150 gr rode linzen
  • 165 gr mais (uit blik)
  • 165 gr kidneybonen (uit blik)
  • 10 gr verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 125 gr zure room
  • 60 gr geraspte kaas
  • Tortillachips of rijst
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bak het gehakt rul in een grote pan. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.
  2. Voeg de komijn, het gerookte paprikapoeder en de gewone paprikapoeder toe en bak mee.

  3. Snijd de paprika’s in blokjes en voeg deze bij het gehakt. Bak rondom aan. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Vul hetzelfde blikje met water en voeg dit ook bij het gehakt.

  4. Voeg de linzen en de uitgelekte maïs en kidneybonen bij de tomatensaus. Kook de linzen chili in ongeveer 20 – 25  minuten gaar.  De chili is klaar als de linzen goed gaar zijn. De enige manier om dit te testen is door te proeven.

  5. Breng de chili con carne op smaak met wat zout en eventueel chilipeper. Garneer de linzen chili met een lepel zure room, wat verse peterselie en geraspte kaas.

    Serveer eventueel met tortillachips, rijst of quinoa.

linzen chili

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.