Menu
lente-ui-soep-7.jpg

Lente ui soep

Heb jij wel eens lente ui soep gegeten? Mijn eerste kennismaking daarmee was op de Middelbare school. Mijn moeder maakte het met een beetje hulp van Honig. Het was één van mijn lievelings. Vroeger aten wij iedere zaterdag soep. Met vers stokbrood en lekkere smeersels. Tomatensoep, groentesoep (later bijna iedere week), kippensoep of deze met lente ui. Allemaal uit een pakje. Ik bekeek laatst eens even de ingrediëntenlijst van zo’n pakje soep en ik schrok me kapot. Wat een rotzooi zit daarin zeg. Overbodige ingrediënten. Kijk ik trek mijn bouillon ook niet zelf en gebruik daar ook gewoon een bouillonblokje voor, maar suiker en allerlei smaakversterkers gaan er bij mij niet in.

Voor de basis heb je slechts 5 ingrediënten nodig; bouillon, lente ui, knoflook, boter en bloem. Die laatste 2 gebruik je om er een romige gebonden soep te maken. Wil je liever een heldere lente ui soep, dan kan je dit achterwege laten. En het is allemaal in een pan te maken. Nu is dat voor soep niet zo bijzonder, want dat maak je eigenlijk altijd in één pan. Maar ik vond het toch een mooie voor mijn one pot rubriek. Wat vinden jullie van de recepten tot nu toe?

lente ui soeplente ui soep

Ingrediënten voor 4 personen
6 lente uitjes
750 ml koude (kippen)bouillon
1 teentje knoflook
30 gr boter
40 gr bloem
Takje peterselie
Scheutje room
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook fijn en snijd de lente uitjes in ringetjes.

Fruit ze aan in de boter. Houd iets van de lente ui achter voor de garnering.

Voeg de bloem toe en gaar deze een minuut of 5 mee.

Voeg nu de afgekoelde bouillon toe en roer het goed door elkaar.

Laat de lente ui soep een minuut of 15 zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Vind je de soep te dik?, voeg dan wat extra bouillon toe.

Breng de lente ui soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie, een scheutje room en een paar ringetje lente ui.

Serveer meteen.

lente ui soep lente ui soep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan