lente ui soep

Lente ui soep

Heb jij wel eens lente ui soep gegeten? Mijn eerste kennismaking daarmee was op de Middelbare school. Mijn moeder maakte het met een beetje hulp van Honig. Het was één van mijn lievelings. Vroeger aten wij iedere zaterdag soep. Met vers stokbrood en lekkere smeersels. Tomatensoep, groentesoep (later bijna iedere week), kippensoep of deze met lente ui. Allemaal uit een pakje. Ik bekeek laatst eens even de ingrediëntenlijst van zo’n pakje soep en ik schrok me kapot. Wat een rotzooi zit daarin zeg. Overbodige ingrediënten. Kijk ik trek mijn bouillon ook niet zelf en gebruik daar ook gewoon een bouillonblokje voor, maar suiker en allerlei smaakversterkers gaan er bij mij niet in.

Voor de basis heb je slechts 5 ingrediënten nodig; bouillon, lente ui, knoflook, boter en bloem. Die laatste 2 gebruik je om er een romige gebonden soep te maken. Wil je liever een heldere lente ui soep, dan kan je dit achterwege laten. En het is allemaal in een pan te maken. Nu is dat voor soep niet zo bijzonder, want dat maak je eigenlijk altijd in één pan. Maar ik vond het toch een mooie voor mijn one pot rubriek. Wat vinden jullie van de recepten tot nu toe?

lente ui soeplente ui soep

Ingrediënten voor 4 personen
6 lente uitjes
750 ml koude (kippen)bouillon
1 teentje knoflook
30 gr boter
40 gr bloem
Takje peterselie
Scheutje room
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de knoflook fijn en snijd de lente uitjes in ringetjes.

Fruit ze aan in de boter. Houd iets van de lente ui achter voor de garnering.

Voeg de bloem toe en gaar deze een minuut of 5 mee.

Voeg nu de afgekoelde bouillon toe en roer het goed door elkaar.

Laat de lente ui soep een minuut of 15 zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Vind je de soep te dik?, voeg dan wat extra bouillon toe.

Breng de lente ui soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie, een scheutje room en een paar ringetje lente ui.

Serveer meteen.

lente ui soep lente ui soep

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (66 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in