lente ui soep

Lente ui soep

Soms heb je gewoon zin in een kom lekkers, toch? Deze lente ui soep is fris en romig tegelijk. Wat hem zo lekker maakt, is de zachte, zoete smaak van lente-ui, gecombineerd met een vleugje knoflook en een romige twist. Ideaal voor een doordeweekse lunch of een lichte avondmaaltijd. En geloof ons, je keuken gaat er heerlijk van ruiken!

Lente ui soep: Verrassend en veelzijdig

Een warme kom lente ui soep is altijd een goed idee, of het nu lente, zomer of herfst is. Deze soep is heerlijk licht en toch vol van smaak. Wat wij er zo fijn aan vinden? Je kunt hem helemaal naar jouw smaak aanpassen! Maak hem extra romig met wat room of kokosmelk, voeg een beetje citroen toe voor frisheid, of serveer hem met knapperige croutons voor extra bite. Voor de basis heb je slechts 5 ingrediënten nodig; bouillon, lente ui, knoflook, boter en bloem. Die laatste 2 gebruik je om er een romige gebonden soep te maken. Wil je liever een heldere lente ui soep, dan kan je dit achterwege laten. En het is allemaal in een pan te maken.

lente ui soep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 lente uitjes
  • 750 ml koude (kippen) bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • Takje peterselie
  • Scheutje room
  • Peper en zout
Direct in je mandje bij:
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de lente uitjes in ringetjes.

  2. Fruit ze aan in de boter. Houd iets van de lente ui achter voor de garnering.

  3. Voeg de bloem toe en gaar deze een minuut of 5 mee.

  4. Voeg nu de afgekoelde bouillon toe en roer het goed door elkaar.

  5. Laat de lente ui soep een minuut of 15 zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Vind je de soep te dik?, voeg dan wat extra bouillon toe.

  6. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  7. Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie, een scheutje room en een paar ringetje lente ui. Serveer meteen.

lente ui soep
lente ui soep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (79 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden