Menu

Lemoncurd koekjes

Ben jij fan van frisse smaken? Dan zijn deze lemoncurd koekjes echt iets voor jou. Yes, de naam zegt het al, koekjes met lemoncurd. En laat dat nou net een van mijn favoriete smaakmakers zijn in baksels. Ik kan zoet wel waarderen op zijn tijd, maar ben toch meer fan van frisse smaken zoals citroen. Deze lemoncurd koekjes zijn dat ook. Daarbij hebben ze een ietwat zachte (chewy) structuur en daar hou ik zo van.

Lemoncurd wordt vaak gegeten bij de High Tea bij scones. Maar je kunt het ook door de yoghurt doen, in taartjes verwerken of zoals hier lemoncurd koekjes ervan maken.

Lemoncurd zelf maken

Je kunt lemoncurd kopen in de winkel. Ik gebruik dan vaak die van Mariënwaerdt. Maar je kunt ook zelf lemoncurd maken. En dat is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn eieren, citroenen, suiker en boter. De boter en suiker verwarm je au bain marie. Dan voeg je citroensap en schil toe. De eieren klop je apart en voeg je bij het citroenmengsel. En dan blijf je roeren totdat het een wat dikke substantie heeft. Je kunt de lemoncurd bewaren in een gesteriliseerde pot in de koelkast. En zo heb je altijd wat homemade lemoncurd bij de hand. Voor als je deze lemoncurd koekjes weer gaat bakken. Krijg je al trek?

Ingrediënten voor 20 st.

Zo maak je het

  1. Snijd de roomboter in blokjes en doe dit samen met de bloem, de suiker, een ei, een snuf zout en de rasp van een citroen (alleen het gele gedeelte) in de kom van je keukenmachine.

  2. Kneed er een samenhangend deeg van. Je kan het ook met je handen kneden. Is het deeg nog te droog, voeg dan eventueel een lepel ijskoud water toe. Pak het deeg in huishoudfolie in en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  4. Haal het deeg uit de koelkast en vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk met met je duim of met een lepeltje een kuiltje in het deeg. Verdeel 1 tl lemoncurd over het kuiltje.

  5. Bak de lemoncurd koekjes in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Bestrooi ze eventueel met poedersuiker als ze afgekoeld zijn.

  6. Bewaar de lemoncurd koekjes in een luchtdichte trommel.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.