
Lauwwarme Pastasalade
Zongedroogde tomaatjes doen het goed in pasta salade. Vooral de combi pasta – tomaat – kaas klinkt mij als muziek in de oren! Een traditionele combi, die bijna iedereen wel weet te waarderen. Ik hou van pastasalade, het liefst eet ik het lauw warm! De combi warm koud vind ik erg lekker. Deze lauwwarme pastasalade met de koude rucola en zachte sappige tomaatjes….Zie je het kwijl al lopen?
Ingrediënten 4 personen
200 gr penne
300 gr rucola
1 rode ui
Handjevol groene olijven
Parmezaan
400 gr zongedroogde tomaatjes
Balsamico azijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Maak de zongedroogde tomaatjes zoals aangegeven in het recept.
Kook de pasta beetgaar in water met zout.
Snij de rode ui in halve ringen.
Meng de pasta met de rucola en leg dit op het bord,
Verdeel de tomaatjes over het bord en verdeel de rode ui en olijven over de salade.
Schaaf de parmezaan over de pasta.
Besprenkel de lauwwarme pastasalade met wat balsamico azijn en olijfolie.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan