Lauwwarme Pastasalade
Zongedroogde tomaatjes doen het goed in pasta salade. Vooral de combi pasta – tomaat – kaas klinkt mij als muziek in de oren! Een traditionele combi, die bijna iedereen wel weet te waarderen. Ik hou van pastasalade, het liefst eet ik het lauw warm! De combi warm koud vind ik erg lekker. Deze lauwwarme pastasalade met de koude rucola en zachte sappige tomaatjes….Zie je het kwijl al lopen?
Ingrediënten 4 personen
200 gr penne
300 gr rucola
1 rode ui
Handjevol groene olijven
Parmezaan
400 gr zongedroogde tomaatjes
Balsamico azijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Maak de zongedroogde tomaatjes zoals aangegeven in het recept.
Kook de pasta beetgaar in water met zout.
Snij de rode ui in halve ringen.
Meng de pasta met de rucola en leg dit op het bord,
Verdeel de tomaatjes over het bord en verdeel de rode ui en olijven over de salade.
Schaaf de parmezaan over de pasta.
Besprenkel de lauwwarme pastasalade met wat balsamico azijn en olijfolie.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.