
Lasagnette recept zonder pakjes
In mijn studententijd at ik heel vaak lasagnette. Met een klein beetje hulp van een pak van ome Knorr. Ik vond het ideaal want het was veel sneller klaar dan een klassieke lasagne. Een hele tijd lang kon je in de supermarkt ook losse lasagnette kopen. Maar op de een of andere manier kon ik het nu niet meer vinden. Net nu ik er ineens zoveel zin in had. Zo’n pakje is geen optie meer, want ik vind die smaken gewoon niet lekker. Dus bedacht ik gewoon zelf een oplossing voor een snelle lasagnette zonder pakjes en zakjes. En die is makkelijker dan verwacht.
Een voordeel, je maakt alles in 1 pan, dus je hebt ook nog eens weinig afwas.
Even breken
Ik heb gewoon lasagnebladen in stukjes gebroken. Zelfde resultaat. Ik heb wel de bladen met golfjes genomen omdat die wat minder snel aan elkaar gaan plakken. Want dat is wel een klein beetje een gevaar van lasagnette, dat je 1 brok pasta krijgt en daarnaast saus. Maar die golfjes bladen werken prima. Verder maak ik gewoon mijn klassieke bolognesesaus met groentes, knoflook, ui en oregano. Een voordeel, je maakt alles in 1 pan, dus je hebt ook nog eens weinig afwas. Ook wel eens fijn toch, zelfs al ben je geen student meer en kan het allemaal in de vaatwasser.




Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundergehakt
- 0,5 courgette
- 1 grote wortel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
- 200 gr lasagnebladen (met ribbels)
- 50 gr geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ovenbestendige pan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom aan.
Snijd de courgette, de wortel en de paprika in kleine blokjes en bak deze mee.
Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.
Breek de lasagnebladen in stukjes en voeg ze bij de saus. Roer dit gedurende 10 minuten om. Blijf goed roeren zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.
In principe is je lasagnette nu klaar, je zou de kaas er overheen kunnen strooien en aan tafel. Maar wil je een knapperig korstje, ga dan verder naar stap 6. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte kaas over de lasagnette. Plaats de pan nog 5 – 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Heb je geen ovenbestendige pan, dan kan je de lasagnette ook in een ovenschaal gieten en daarin afbakken.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan