
Lasagne uit de pan
Lasagne, wie houdt er niet van? Maar het kan soms veel tijd en moeite kosten om de perfecte lasagne uit de oven te toveren. Gelukkig is er een snellere en makkelijkere manier om ervan te genieten: een lasagne uit de pan! Dit vegetarische recept is in slechts 20 minuten klaar én je oven heeft eventjes vrij. De combinatie van courgette, erwten en spinazie zorgt voor een gezonde en voedzame maaltijd. De verse lasagnevellen (die je in reepjes snijdt) worden in een grote hapjespan gekookt in een heerlijke saus van tomatenpassata, ui, knoflook en oregano. Als de lasagne gaar is, wordt er een romige bol burrata bovenop gelegd en vervolgens afgemaakt met een flinke lepel pesto, geraspte Parmezaan en verse basilicum. Dit recept is niet alleen snel en makkelijk, maar het is ook nog eens perfect voor drukke doordeweekse avonden. Geen oven, geen gedoe!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 100 gr doperwten
- 125 gr verse spinazie
- 1 ui (middelgroot)
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml passata
- 250 gr verse lasagnevellen
- 1 bol burrata
- 30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 el pesto
- 1 handje verse basilicum
- 2 tl oregano
- peper en zout
- olijfolie
Materiaal
- grote hapjespan
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote hapjespan (of grote, wat diepere koekenpan) in wat olijfolie.
Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze mee.
Voeg de passata en de erwten toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.
Snijd de lasagnevellen in reepjes en voeg ze bij de saus. Blijf af en toe roeren zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alles geslonken is. Na ongeveer 10 minuten is de lasagne gaar.
Leg de bol burrata op de lasagne uit de pan. Garneer met pesto, geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan