Lasagne uit de pan

Lasagne uit de pan

Lasagne, wie houdt er niet van? Maar het kan soms veel tijd en moeite kosten om de perfecte lasagne uit de oven te toveren. Gelukkig is er een snellere en makkelijkere manier om ervan te genieten: een lasagne uit de pan! Dit vegetarische recept is in slechts 20 minuten klaar én je oven heeft eventjes vrij. De combinatie van courgette, erwten en spinazie zorgt voor een gezonde en voedzame maaltijd. De verse lasagnevellen (die je in reepjes snijdt) worden in een grote hapjespan gekookt in een heerlijke saus van tomatenpassata, ui, knoflook en oregano. Als de lasagne gaar is, wordt er een romige bol burrata bovenop gelegd en vervolgens afgemaakt met een flinke lepel pesto, geraspte Parmezaan en verse basilicum. Dit recept is niet alleen snel en makkelijk, maar het is ook nog eens perfect voor drukke doordeweekse avonden. Geen oven, geen gedoe!

Lasagne uit de pan
Lasagne uit de pan
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 100 gr doperwten
  • 125 gr verse spinazie
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml passata
  • 250 gr verse lasagnevellen
  • 1 bol burrata
  • 30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 el pesto
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Materiaal

  • grote hapjespan

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote hapjespan (of grote, wat diepere koekenpan) in wat olijfolie.

  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze mee.

  3. Voeg de passata en de erwten toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.

  4. Snijd de lasagnevellen in reepjes en voeg ze bij de saus. Blijf af en toe roeren zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alles geslonken is. Na ongeveer 10 minuten is de lasagne gaar.

  5. Leg de bol burrata op de lasagne uit de pan. Garneer met pesto, geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Lasagne uit de pan

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Lasagne recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Courgette Pesto Spinazie Tomaat Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in