Laksa
Met dit recept voor Laksa maken we een tripje naar Azië. Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige en romige noodlesoup vaak gecombineerd met vis. Wij gebruiken in dit recept garnalen. Het is een vrij eenvoudig recept. Je kunt de laksa pasta zelf maken, dat is echt niet ingewikkeld. Maal dan 2 chilipepers met 2 teentjes knoflook, een sjalotje, een cm gember, een stengel citroengras en wat komijn, korianderzaad, kurkuma en trassi fijn in een vijzel. Je moet net zolang vijzelen totdat je een gladde massa hebt. Het kan ook in een keukenmachine trouwens, dat gaat een stuk sneller. Je kunt laksa pasta ook kant en klaar kopen bij de Toko.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1-2 el Laksa currypasta
- 225 gr rijstnoedels
- 600 ml visbouillon
- 250 ml kokosmelk
- Sap van een halve limoen
- 2 tl vissaus
- 100 gr taugé
- 2 lente uitjes
- 1 rode peper
- 200 gr garnalen
- Handje koriander
- chilipeper
- zout
- olijfolie
Laksa currypasta
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 stengel sereh
- 1 sjalot
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijn
- 0,5 tl kurkuma
- 2 tl trassi
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de laksa currypasta. Maal alle ingrediënten fijn in een vijzel. Of gebruik een keukenmachine.
Verhit 1 of 2 el van de currypasta in een soeppan. Afhankelijk van hoe pittig je het wilt, ik stond namelijk al redelijk in de fik bij 1 el currypasta. Door verhitting komen de smaken goed vrij.
Voeg de visbouillon en de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Breng de currysoep op smaak met het sap van een halve limoen en de vissaus.
Kook de rijstnoedels gaar in kokend water met zout. Dit gaat heel snel, 1 minuut koken is voldoende. Spoel ze af onder de koude kraan.
Pel de garnalen (of vraag je visboer) en bak ze rondom aan in wat olijfolie. Breng de garnalen op smaak met wat chilipeper en zout.
Verdeel de noedels over 4 borden. Giet de hete laksa erop. Verdeel de garnalen over de borden.
Garneer iedere currysoep met een handje taugé, wat gesneden lente ui en rode peper, een schijfje limoen en wat verse koriander.
Serveer de laksa meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in