kwarkwafels met aardbeien

Gezonde wafels

Gezonde wafels maken? Dat kan! Dit wafelbeslag maken we namelijk met kwark. Net wat gezonder, maar ook veel luchtiger. En dat is juist wat we zo lekker vinden bij wafels. Daarnaast zijn deze wafels glutenvrij, handig voor als je een glutenintolerantie hebt. Deze gezonde wafels zijn perfect voor een lazy sunday morning. Of gewoon wanneer je er zin in hebt.

Kwarkwafels

Om het extra lekker te maken voegen we geglaceerde aardbeien toe. Dat zijn aardbeien die we even kort verwarmen in de aardbeien jam. Daar worden ze niet alleen heerlijk zoet van, maar tegelijk ook een beetje sticky en dat is superlekker in combinatie met de frisse kwark. Daarnaast zijn wij groot fan van warm fruit dus dit is een dubbele win.

kwarkwafels met aardbeien
ingredient aardbeien

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 150 gr kwark (+ extra voor garnering)
  • 2 eieren
  • 60 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr aardbeien
  • 2 el aardbeienjam
  • Snuf zout
  • bakspray

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe ze in een steelpannetje met 2 el aardbeienjam en een klein scheutje water. Verwarm de aardbeien op een laag vuur totdat ze er lekker glanzend uitzien.

  2. Mix de kwark en de eieren met een garde door elkaar.

  3. Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

  4. Vet je wafelijzer in met een bakspray. Heb je geen wafelijzer, dan zou je eventueel ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken.

  5. Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is.

  6. Serveer de gezonde wafels met een lepel kwark en verdeel de geglaceerde aardbeien daar overheen. Serveer meteen.

kwarkwafels aardbeien

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in