
Kwarktaart mango
Deze mango kwarktaart is fris, romig en nét even anders dan de klassieke variant. Echt een heerlijke zomerse taart is dit! Mango en kokos zijn echt een gouden combinatie. En je hebt ook geen oven nodig. Je maakt ‘m lekker vooruit, want hij moet wel even opstijven in de koelkast. Ideaal voor een verjaardagsfeestje of etentje in de tuin.
Kwarktaart mango: varieer er op los
Wij vinden het altijd leuk om met toppings te spelen voor deze kwarktaart mango. Zo kun je van plakjes verse mango een waaier of roos bovenop de taart maken. Dat ziet er feestelijk uit, maar is echt heel makkelijk om te doen. Een beetje geroosterde kokosvlokken erbij en je hebt een taart waar iedereen meteen een punt van wil!


Ingrediënten voor 8-10 personen
- 8 blaadjes gelatine
- 240 gr Nizza kokoskoekjes
- 125 gr roomboter
- 250 gr diepvries mango
- 500 ml volle kwark
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 2 st verse mango
- 30 gr kokosvlokken
Materiaal
- springvorm van 22 ø of 24 cm ø
- hakmolentje of keukenmachine
- staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm (22 cm of 24 cm) met bakpapier. Laat de gelatine weken in koud water.
Verkruimel de koekjes in een hakmolentje of keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en meng dit door de koekkruimels.
Verdeel de kruimels gelijkmatig over de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem op kan stijven; minimaal 15 minuten, maar langer mag ook.
Verwarm de diepvries-mango met een scheutje water in een pannetje op laag vuur. Het hoeft niet te koken, alleen zacht te worden.
Pureer de mango uit het pannetje glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng met een garde snel door elkaar, totdat de gelatine goed is opgelost. Laat afkoelen in een bakje tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen de slagroom en suiker met een mixer lobbig. Voeg beetje bij beetje de volle kwark toe en mix kort tot een glad mengsel.
Mix de afgekoelde mangopuree door het kwarkmengsel. Giet de vulling op de koekbodem en zet voor minimaal 4 uur weg in de koelkast.
Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan tot licht gekleurd. Laat afkoelen op een bordje.
Klaar om te serveren? Schil de verse mango’s en snijd langs de steen af. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en leg ze op de taart, zoals op de foto’s of in de vorm van een bloem. Verdeel de kokosvlokken over de kwarktaart.
Variatietips
- Liever wat frisser? Vervang de helft van de mango door passievrucht of ananas.
- Kun je geen kokoskoekjes vinden? Gebruik dan gewone biscuitjes of Bastogne, dat is ook lekker.
- Extra feestelijk? Garneer met meringues, munt of wat frambozen.
Bewaartip
Deze kwarktaart mango kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar ‘m goed afgedekt in de koelkast, dan blijft hij mooi stevig en vers.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in