Menu
kurkuma-thee-9251.jpg

Kurkuma thee

Kan jij wel een opkikker gebruiken in de winter? Maak dan eens kurkuma thee. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog gezond. Kurkuma is namelijk een antioxidant en dat brengt heel veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Kurkuma thee wordt ook wel golden tea genoemd, dankzij zijn mooie goudgele kleur. Het is een heerlijk, kruidig drankje en komt erg van pas als je een beetje verkouden bent of last van je keel hebt. Naast kurkuma gaat er ook gember in dit kurkuma thee recept. Voor nog wat extra pit!

1 persoon

Ingrediënten voor 1 kop

  • Paar plakjes verse kurkuma
  • Paar plakjes verse gember
  • 2 schijfjes citroen
  • heet water
  • evt. kneepje honing

Zo maak je het

  1. Snijd de gember en kurkuma in dunne plakjes. Hoe dunner je het snijdt, hoe beter de smaken tot zijn recht komen in de thee. Voeg schijfjes citroen toe en kokend water en laat het even trekken. Voeg eventueel een kneepje honing toe voor wat extra zoetheid.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan