Kurkuma latte
Dit recept voor kurkuma latte is een perfect recept voor in de wintermaanden. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik doorloop de wintermaanden al snotterend en sniffend. Gewoon een soort continu verkoudheid die maar niet voorbij gaat. Ik probeer veel aan mijn weerstand te werken door gezond te eten, regelmatig te sporten en mijzelf boosts te geven in de vorm van gezonde drankjes. Zo drink ik regelmatig gember-citroen thee en ook deze kurkuma latte maak ik vaak klaar voor mezelf. Het is niet alleen heel erg lekker, het schijnt ook je immuunsysteem een boost te geven. Tenminste, men zegt dat kurkuma ontstekingsremmend is. En het heeft gewoon een heerlijke kruidige smaak. In combinatie met kaneel, kardemom en een heel klein beetje honing is deze kurkuma latte een heerlijk & hartverwarmd drankje.
Het recept
Het recept van deze kurkuma latte is heel eenvoudig. Ik gebruik als basis havermelk, maar je kunt ook bijv. amandelmelk gebruiken. Je doet het in een pannetje samen met alle specerijen. Even warm laten worden, zeven en klaar is je kurkuma latte. Ik schuim daarbij nog wat melk op. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, is ook gewoon heel lekker. Snufje kaneel erop en klaar is kees! Hoe simpel kan het zijn! Heb jij wel eens een kurkuma latte gemaakt?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 st.
- 200 ml havermelk (+ extra om op te schuimen)
- Snuf zwarte peper
- 0,5 tl kurkuma
- 1 cm gember (in plakjes)
- 1 kaneelstokje
- 2 kardemom peulen (gekneusd)
- Kneepje honing
- Snuf kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Plet de kardemom met de platte kant van je mes of in de vijzel. Doe de havermelk samen met de specerijen en honing in een steelpannetje.
Laat het geheel sudderen op zacht vuur totdat het warm is.
Zeef de kurkuma latte en giet het vervolgens in een lekkere grote mok of glas. Schuim een klein beetje havermelk op en giet dit op de latte. Garneer met een snufje kaneel.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in