Kruidenboter maken

Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is zo makkelijk. Met een handvol lekkere ingrediënten flans je dit lekkere smeersel zo in elkaar. En nee ik gebruik geen kruidenmix uit een zakje. Ik hou van kruidenboter, jaren geleden had mijn tante een eigen restaurant en zij nam vaak verse kruidenboter mee. Zo lekker en als je dat eenmaal hebt geproefd hoef je nooit meer de kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Het liefst eet ik kruidenboter op een vers gebakken brood, dat nog een beetje warm is. Het is ook lekker op een stukje vlees of vis.

Kruidenboter maken
Kruidenboter maken
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 2 teentjes knoflook
  • Kneepje citroensap
  • 10 gr verse peterselie
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Roer de roomboter glad. Wil je een hele luchtige kruidenboter? dan is het ook lekker om de boter de mixen met een handmixer.

  2. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de roomboter. Voeg een kneepje citroensap en iets zout toe en meng door elkaar.

  3. Serveer met stokbrood.

    Bewaar je zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast. Invriezen kan ook.

Kruidenboter maken
Kruidenboter maken
Kruidenboter maken

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (23 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in