Krieltjes uit de airfryer

Krieltjes uit de Airfryer

Niks lekkerders dan van die goudbruine, krokante krieltjes uit de Airfryer. Je hebt er nauwelijks omkijken naar, maar het resultaat is zó goed. Deze versie met knoflook, citroenrasp en verse kruiden maken we hier thuis regelmatig. Vooral als we geen zin hebben om uitgebreid te koken, maar wél zin hebben in iets lekkers. Je kunt er eindeloos mee variëren, dus ze zijn altijd een succes.

Makkelijk bijgerecht

Wat deze krieltjes zo lekker maakt, is die frisse citroen in combinatie met knoflook en verse kruiden. Rozemarijn, tijm en peterselie geven het net dat wat extra’s. Je maakt het helemaal af met een lepel zelfgemaakte kruidenmayonaise of aioli. Serveer ze naast een stukje vlees of vis, of zet ze gewoon zo op tafel bij een borrelplank. Ze verdwijnen altijd razendsnel…

ingrediënten krieltjes
Krieltjes uit de airfryer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 5 gr verse peterselie
  • Zeezout
  • Olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de krielen en dep droog. Verwarm de Airfryer voor, indien dit nodig is bij het apparaat dat jij in huis hebt.

  2. Doe ze in de Airfryer en voeg 1 el olijfolie en wat zeezout toe. Bak de krieltjes in 25 minuten in de Airfryer op 180 graden. Hussel halverwege om.

    Tip: heb je kleine mini krieltjes of voorgekookte krieltjes, dan kan je de baktijd verkorten.

  3. Hak de knoflook en de groene kruiden (rozemarijn, tijm en peterselie) fijn. Meng dit samen met de rasp van een halve citroen en 1 el olijfolie. Voeg dit bij de warme krieltjes uit de airfryer en schep om. Voeg naar wens nog wat extra zeezout toe.

    Lekker met kruiden-mayonaise.

Variatietips

  • Vervang de verse kruiden door (of vul ze aan met) gedroogde kruiden als je die in huis hebt.
  • Liever pittig? Voeg een snufje chilivlokken of gerookt paprikapoeder toe.
Krieltjes uit de airfryer
Krieltjes uit de airfryer

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.