ingemaakte komkommers

Komkommer inmaken op drie manieren

Komkommer inmaken is een leuk klusje voor aan het einde van de zomer als de komkommers geoogst worden. Ingemaakte komkommer is lekker voor op brood, in een salade, maar ook met Indisch eten. In deze blog lees je hoe je komkommer moet inmaken en dat doen wij maar liefst op drie manieren!

Komkommer zoetzuur inmaken

De komkommers maken we zoetzuur in. Hiervoor gebruiken we azijn, water en suiker en nog wat andere smaakmakers. Wij voegen ook wat rode peper, rode ui en dille toe. De zure smaak komt van de azijn en om de komkommer in balans te krijgen, gebruiken we ook wat suiker. Verder is het eigenlijk een appeltje-eitje! Gebruik wel goede schone gesteriliseerde potten! Hierdoor weet je zeker dat je de ingemaakte komkommer een tijdje in de koelkast kunt bewaren.

Komkommer inmaken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor drie potten

  • 2 - 3 komkommers
  • 750 ml azijn
  • 250 ml water
  • 3 el suiker
  • Halve rode peper
  • 1 rode ui
  • Paar takjes verse dille

Materiaal

  • 3 schone gesteriliseerde (weck)potten
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.

  2. Was de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Wij deden dit met een mandoline. Verdeel de schijfjes komkommers over drie schone gesteriliseerde potten.

  3. Was de rode peper en snijd deze in dunne ringen en stop ze in één van de drie potten.

  4. Snijd de rode ui in dunne ringen en stop ze samen met de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.

  5. Verdeel de vloeistof over de drie potten. Draai het deksels erop en zet ze op de kop.

  6. Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.

  7. Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

ingemaakte komkommers

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in