
Komkommer inmaken op drie manieren
Komkommer inmaken is een leuk klusje voor aan het einde van de zomer als de komkommers geoogst worden. Ingemaakte komkommer is lekker voor op brood, in een salade, maar ook met Indisch eten. In deze blog lees je hoe je komkommer moet inmaken en dat doen wij maar liefst op drie manieren!
Komkommer zoetzuur inmaken
De komkommers maken we zoetzuur in. Hiervoor gebruiken we azijn, water en suiker en nog wat andere smaakmakers. Wij voegen ook wat rode peper, rode ui en dille toe. De zure smaak komt van de azijn en om de komkommer in balans te krijgen, gebruiken we ook wat suiker. Verder is het eigenlijk een appeltje-eitje! Gebruik wel goede schone gesteriliseerde potten! Hierdoor weet je zeker dat je de ingemaakte komkommer een tijdje in de koelkast kunt bewaren.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor drie potten
- 2 - 3 komkommers
- 750 ml azijn
- 250 ml water
- 3 el suiker
- Halve rode peper
- 1 rode ui
- Paar takjes verse dille
Materiaal
- 3 schone gesteriliseerde (weck)potten
Zo maak je het
Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.
Was de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Wij deden dit met een mandoline. Verdeel de schijfjes komkommers over drie schone gesteriliseerde potten.
Was de rode peper en snijd deze in dunne ringen en stop ze in één van de drie potten.
Snijd de rode ui in dunne ringen en stop ze samen met de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.
Verdeel de vloeistof over de drie potten. Draai het deksels erop en zet ze op de kop.
Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.
Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan