Menu
DSC_0009-2-710x380.jpg

Kokosrijst met mango

Kokosrijst is het ultieme dessert na een Aziatisch diner. Ik hou van kokos, dat weten jullie inmiddels wel en deze kokosrijst vind ik dan ook echt goddelijk. De mango maakt het lekker fris en dat is fijn omdat het dessert van zichzelf vrij zwaar is. Als je niet zo dol bent op mango, kan je ook ananas gebruiken of een andere exotische vrucht.

Eigenlijk is het een Aziatische rijstepap. Ik heb risottorijst gebruikt, maar je kan ook dessertrijst gebruiken. Zorg er voor dat je een rond korrelige rijstsoort gebruikt. Je kan dit dessert zowel warm als koud eten, mijn voorkeur gaat naar warm en dan met lekkere koude stukjes mango er op.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr dessertrijst
300 ml kokosmelk
100 ml water
50 gr suiker
1 el citroensap
Snuf zout
4 lepels mango blokjes

Zo maak je het
Laat de rijst garen in de kokosmelk en het water.

Voeg het zout en de suiker toe.

Na ongeveer 10 minuten koken is de rijst gaar. Roer het tussentijds even door. Anders plakt het aan de bodem vast.

Voeg het citroensap toe.

Schep de rijst in glaasjes en leg daarop de stukjes mango.

Serveer warm of laat het afkoelen.

kokosrijst met mango

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan