Kokosrijst met mango
Kokosrijst is het ultieme dessert na een Aziatisch diner. Ik hou van kokos, dat weten jullie inmiddels wel en deze kokosrijst vind ik dan ook echt goddelijk. De mango maakt het lekker fris en dat is fijn omdat het dessert van zichzelf vrij zwaar is. Als je niet zo dol bent op mango, kan je ook ananas gebruiken of een andere exotische vrucht.
Eigenlijk is het een Aziatische rijstepap. Ik heb risottorijst gebruikt, maar je kan ook dessertrijst gebruiken. Zorg er voor dat je een rond korrelige rijstsoort gebruikt. Je kan dit dessert zowel warm als koud eten, mijn voorkeur gaat naar warm en dan met lekkere koude stukjes mango er op.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gr dessertrijst
300 ml kokosmelk
100 ml water
50 gr suiker
1 el citroensap
Snuf zout
4 lepels mango blokjes
Zo maak je het
Laat de rijst garen in de kokosmelk en het water.
Voeg het zout en de suiker toe.
Na ongeveer 10 minuten koken is de rijst gaar. Roer het tussentijds even door. Anders plakt het aan de bodem vast.
Voeg het citroensap toe.
Schep de rijst in glaasjes en leg daarop de stukjes mango.
Serveer warm of laat het afkoelen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in