Kokos tiramisu
Wil je eens een tropische twist geven aan een klassiek Italiaans dessert? Probeer dan deze heerlijke kokos tiramisu met frambozen. Dit toetje combineert romige mascarpone met de exotische smaak van kokos en zoete frambozen. Wat ons betreft écht een verrassende variant op de traditionele tiramisu en sowieso een hit op elk feestje of familiediner.
Zo maak je deze kokos tiramisu
Begin met het bereiden van de frambozencompote. Dit doe je door diepvriesframbozen met suiker te koken tot een dikke, jamachtige saus. Als je minder tijd hebt, kun je voor het gemak ook frambozenjam gebruiken.
Voor de crème-laag meng je mascarpone met kokosmelk en suiker, en voeg je luchtig geklopte eiwitten toe. Dit zorgt voor een lichte en luchtige textuur die tiramisu zo heerlijk maakt. De lange vingers worden snel gedoopt in frambozensap, wat zorgt voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Daarna komt het leuke bouwen: laagjes koekjes, compote en mascarponecrème.
We toppen deze kokos tiramisu af met een laag gezoete slagroom en lekker veel kokosrasp. De topping van verse frambozen, kokosballen (zoals Ferrero Raffaello), en een paar blaadjes basilicum maken het helemaal af.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 24 lange vingers (ca 2 pakken)
- 500 gr diepvries frambozen
- 150 ml frambozensap
- frambozen (voor garnering)
- 100 + 60 + 70 gr suiker
- 4 eieren
- 500 gr mascarpone
- 400 ml slagroom
- 165 ml kokosmelk
- 10-12 el fijne kokosrasp
- 8-12 kokosballen (voor garnering, bv. Ferrero Raffaello)
- 80 gr poedersuiker
- 1 takje basilicum (voor garnering)
Materiaal
- grote schaal
- mixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de frambozencompote door de diepvriesframbozen en 100 gr suiker in een steelpannetje aan de kook te brengen, laat de suiker oplossen. Kook de frambozen daarna op middelhoog vuur tot een frambozencompote, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Tip: gebruik eventueel frambozenjam om sneller klaar te zijn.
Splits ondertussen de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten (1 eiwit gebruik je dus niet). Klop met een mixer de eiwitten stijf met 60 gram suiker. Zet apart (gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast).
Klop nu de eidooiers, mascarpone, kokosmelk en de rest van de suiker (70 gram) met een mixer. Vouw tot slot voorzichtig (met een spatel) de eiwitten er door, zorg dat je zoveel mogelijk lucht behoudt. Zet in de koelkast tot gebruik.
Schenk de frambozensap in een kommetje. Doop de lange vingers in de frambozensap en verdeel over de bodem van de grote schaal. Verdeel de helft van de frambozencompote over de lange vingers en spreid het gelijkmatig uit. Bestrooi met 3 eetlepels fijne kokosrasp.
Verdeel de helft van de mascarponecrème erover, leg daar weer er een rijtje (gedoopte) lange vingers op en verdeel de rest van de frambozencompote er over. Bestrooi weer met 3 eetlepels kokosrasp. Verdeel de laatste mascarponecreme erover en strijk de bovenkant mooi glad.
Klop voor de bovenste laag de slagroom en poedersuiker stijf. Doe over in een spuitzak met een spuitmondje en spuit streepjes op de tiramisu. Zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi de bovenkant royaal met kokosrasp en versier met verse frambozen, kokosballen en wat verse blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in