kokos tiramisu

Kokos tiramisu

Wil je eens een tropische twist geven aan een klassiek Italiaans dessert? Probeer dan deze heerlijke kokos tiramisu met frambozen. Dit toetje combineert romige mascarpone met de exotische smaak van kokos en zoete frambozen. Wat ons betreft écht een verrassende variant op de traditionele tiramisu en sowieso een hit op elk feestje of familiediner.

Zo maak je deze kokos tiramisu

Begin met het bereiden van de frambozencompote. Dit doe je door diepvriesframbozen met suiker te koken tot een dikke, jamachtige saus. Als je minder tijd hebt, kun je voor het gemak ook frambozenjam gebruiken.

Voor de crème-laag meng je mascarpone met kokosmelk en suiker, en voeg je luchtig geklopte eiwitten toe. Dit zorgt voor een lichte en luchtige textuur die tiramisu zo heerlijk maakt. De lange vingers worden snel gedoopt in frambozensap, wat zorgt voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Daarna komt het leuke bouwen: laagjes koekjes, compote en mascarponecrème.

We toppen deze kokos tiramisu af met een laag gezoete slagroom en lekker veel kokosrasp. De topping van verse frambozen, kokosballen (zoals Ferrero Raffaello), en een paar blaadjes basilicum maken het helemaal af.

kokos tiramisu
kokos tiramisu
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 24 lange vingers (ca 2 pakken)
  • 500 gr diepvries frambozen
  • 150 ml frambozensap
  • frambozen (voor garnering)
  • 100 + 60 + 70 gr suiker
  • 4 eieren
  • 500 gr mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 165 ml kokosmelk
  • 10-12 el fijne kokosrasp
  • 8-12 kokosballen (voor garnering, bv. Ferrero Raffaello)
  • 80 gr poedersuiker
  • 1 takje basilicum (voor garnering)

Materiaal

  • grote schaal
  • mixer

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de frambozencompote door de diepvriesframbozen en 100 gr suiker in een steelpannetje aan de kook te brengen, laat de suiker oplossen. Kook de frambozen daarna op middelhoog vuur tot een frambozencompote, dit duurt ongeveer 20 minuten.

    Tip: gebruik eventueel frambozenjam om sneller klaar te zijn.

  2. Splits ondertussen de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten (1 eiwit gebruik je dus niet). Klop met een mixer de eiwitten stijf met 60 gram suiker. Zet apart (gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast).

  3. Klop nu de eidooiers, mascarpone, kokosmelk en de rest van de suiker (70 gram) met een mixer. Vouw tot slot voorzichtig (met een spatel) de eiwitten er door, zorg dat je zoveel mogelijk lucht behoudt. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Schenk de frambozensap in een kommetje. Doop de lange vingers in de frambozensap en verdeel over de bodem van de grote schaal. Verdeel de helft van de frambozencompote over de lange vingers en spreid het gelijkmatig uit. Bestrooi met 3 eetlepels fijne kokosrasp.

  5. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover, leg daar weer er een rijtje (gedoopte) lange vingers op en verdeel de rest van de frambozencompote er over. Bestrooi weer met 3 eetlepels kokosrasp. Verdeel de laatste mascarponecreme erover en strijk de bovenkant mooi glad.

  6. Klop voor de bovenste laag de slagroom en poedersuiker stijf. Doe over in een spuitzak met een spuitmondje en spuit streepjes op de tiramisu. Zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

  7. Bestrooi de bovenkant royaal met kokosrasp en versier met verse frambozen, kokosballen en wat verse blaadjes basilicum.

kokos tiramisu
kokos tiramisu

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in