
Koffiebroodjes
Niets zo lekker als warme, versgebakken koffiebroodjes! Met dit heerlijke recept kun je zelf deze zoete traktatie maken en je keuken vullen met de heerlijke geur van versgebakken deeg en kaneel. Het geheim van dit recept zit in de perfecte balans tussen zacht, luchtig deeg en een rijke vulling van banketbakkersroom en rozijnen. Als je eenmaal de smaak van zelfgebakken koffiebroodjes hebt geproefd, wil je nooit meer terug naar die van de supermarkt! Dit recept maakt kleine koffiebroodjes – perfect voor een ontspannen weekendochtend, wanneer je de tijd hebt om rustig deeg te rollen terwijl je geniet van een kopje koffie. Serveer de nog warme koffiebroodjes met een poedersuiker-glazuur en je hebt een heerlijk ontbijt- of brunchgerecht te pakken.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 12 stuks
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 tl kaneel
- banketbakkersroom (1/2 hoeveelheid van dit recept)
- 100 gr rozijnen (geweld in warm water)
- 30 gr abrikozenjam
Icing
- 100 gr poedersuiker
- 1 el water (eventueel meer)
Zo maak je het
Maak banketbakkersroom volgens dit recept. Laat de rozijnen minimaal een uur wellen in warm water.
Rol het verse bladerdeeg uit.
Verdeel de banketbakkersroom over het deeg. Zorg ervoor dat je niet een te dikke laag aanbrengt. Laat een randje over als plakrand. Verdeel de rozijnen hier overheen en de kaneel.
Bestrijk het plakrandje met een beetje water. Rol het deeg weer op aan de korte kant en druk het uiteinde iets aan.
Snijd het deeg in 12 gelijke plakjes en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het vervolgens afgedekt onder een natte theedoek een uurtje rijzen op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onder warmte).
Leg de koffiebroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
Dek de koffiebroodjes eventueel tussentijds af met aluminiumfolie, zodat ze niet te donker worden.
Verwarm de abrikozenjam in de magnetron. Besmeer de rozijnen broodjes met de jam.
Maak een icing van de poedersuiker en een eetlepel water. Als het te dik is voeg je nog een lepel extra water toe. Doe de icing in een spuitzakje en drizzle dit over de afgekoelde koffiebroodjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan