Notenkoekjes met chocolade
Zin in een lekker koekjes recept? Dan moet je deze notenkoekjes met chocola eens proberen. Ze zijn geïnspireerd op een recept uit From Basics to Brilliance van Donna Hay. Het is een lekker makkelijk recept en de koekjes zijn heerlijk chewy. De koekjes met chocolade en noten komen enorm zacht uit de oven. Maak je geen zorgen dat komt helemaal goed. Eerst laat je ze even 5 minuten op de bakplaat rusten en daarna schep je ze met een taartschep of kaasschaaf op een taartroostertje zodat ze verder kunnen afkoelen. Met de noten kun je zelf variëren, maar ik gebruikte walnoten, pecannoten en hazelnoten. Ze passen perfect bij chocolade! Kopje thee er bij en laat het de rest van de dag ook maar regenen!
Ingrediënten voor 24 koekjes
200 gr roomboter, in blokken
160 gr kristalsuiker
180 gr licht bruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
2 el melk
1 ei
300 gr bloem
200 gr pure chocolade, grof gehakt
150 gr gemengde noten grof gehakt (bijv hazelnoten, walnoten en pecannoten)
0,5 tl bakpoeder
0,5 tl bakingsoda (natriumbicarbonaat)
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch). Haal de bakplaat alvast uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Doe de boter en beide soorten suiker in een mengkom. Meng met de mixer op de laagste stand alles door elkaar. Zet dan de mixer op de hoogste stand en mix in 8 minuten tot dat je een romige massa krijgt.
Voeg de vanille, melk en het ei toe. Klop opnieuw met de mixer tot dat alles mooi luchtig is (ongeveer 2 minuten)
Doe de bloem, bakpoeder, bakingsoda en het zout er bij, meng eerst even op een lage stand en mix dan tot alles goed is opgenomen.
Voeg dan de noten en chocolade toe en schep dit er doorheen. Maak balletjes van het deeg. Ik heb dat met een eetlepel maatschepje gedaan. En daarna de balletjes juist niet mooi glad gerold. Wanneer je dat wel doet krijg je mooie gladde koeken, maar voor het rustieke effect hoef je ze niet te rollen. Zorg dat ze 3 centimeter uit elkaar liggen! Anders heb je straks één grote koek!
Bak voor 12 minuten in de oven, laat ze buiten de oven 5 minuten op de bakplaat afkoelen en haal ze daarna voorzichtig met een kaasschaaf of taartschep van de bakplaat en leg de notenkoekjes op een taartrooster om verder af te koelen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in