Knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

Deze heerlijke knoflookbroodjes zijn niet naar eigen recept, maar komen uit het spiksplinternieuwe boek van Laura’s Bakery: Het Laura’s Bakery Bakboek. Laura kennen velen van jullie al wel denk ik. Zo runt ze al een paar jaar een succesvolle blog vol met lekkere zoete en hartige bakrecepten en bracht ze vorig jaar haar eerste boek uit, het Basisbakboek. Precies een jaar later is daar het tweede boek, het Laura’s Bakery Bakboek. Waar je in haar eerste boek terecht kon voor fijne basisrecepten en je de kneepjes van het bakken onder de knie kreeg is dit tweede boek een verdieping daarop. Met de basisrecepten uit het eerste boek kun je eindeloos variëren en dat bewijst Laura met de 70 heerlijke recepten. Van zoet tot hartig en van koekjes tot desserts, je vindt het allemaal in dit boek.

Laura's Bakery

Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk is gevuld met handige tips & trucs. Want, hoe zat het ook alweer met baking soda en hoe ga je om met het vervangen van ingrediënten? Laura deelt handige tips die je altijd even erbij kan pakken als je het niet meer weet.

Daarna gaat het boek over tot de real deal, de recepten. Taarten en cakes, Koekjes, Klein gebak, Desserts, Borrelhapjes en tot slot Vullingen en toppings. Er is genoeg om uit te kiezen. Stuk voor stuk zijn het recepten om je vingers bij af te likken. Denk bijvoorbeeld aan een No-bake koffietaart, Citroen-witte chocolade koeken, Speculoos truffels, Fruitige pavlova, Pizza bonbons en lemoncurd. Klinkt goed toch? De vormgeving van het boek is lekker fris en licht. Daar hou ik van. Verder geeft Laura handige tips bij elk recept. Bijvoorbeeld over hoe je het baksel het beste kunt bewaren of een fijne variatietip. Leuk!

Wij gingen aan de slag met een lekker hartig recept uit het boek, de knoflookbroodjes. Superlekker voor bij de borrel en heel makkelijk om te maken. Als basis voor deze knoflookbroodjes gebruikt Laura pizzadeeg. Dit werkt erg fijn en makkelijk. Het recept is duidelijk beschreven en makkelijk te volgen. We hebben daarna meteen van de knoflookbroodjes gesmuld en ze zijn meteen goedgekeurd. Een fijn recept voor als je snel een lekker hapje wilt maken voor een feestje of in het weekend. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het boek? Onderin het artikel staat alle info!

Knoflookbroodjes Knoflookbroodjes

Ingrediënten voor 34 st.
1 rol pizzadeeg
100 gr boter
5-6 teentjes knoflook
3 tl oregano
2 tl zout
peper

Zo maak je het
Rol het deeg uit en snijd het horizontaal doormidden zodat je twee lange repen krijgt. Snijd die lange repen in strook- jes van ongeveer 2 centimeter breed zodat je stukjes deeg van onge- veer 2×10 centimeter hebt.

Rol elk stukje deeg op je werkblad uit tot het 1,5 tot 2 keer zo lang is. Maak er dan een knoopje in en leg dit knoopje op een met bak- papier beklede bakplaat. Knoop zo alle stukjes deeg.

Knoflookbroodjes

In een pannetje smelt je de boter, uitgeknepen teentjes knoflook, oregano, zout en peper. Smeer met een kwastje alle knoopjes in. Je houdt ongeveer de helft van het mengsel over, dat heb je straks nodig.

Bak de knoflookbroodjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden.

Zodra ze uit de oven komen, smeer je de broodjes gelijk nog een keer in met het botermengsel. Laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

KnoflookbroodjesKnoflookbroodjesKnoflookbroodjes

Titel
Het Laura’s Bakery bakboek

Auteur
Laura Kieft

Uitgeverij
Forte Culinair

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 24,99 bij Bol.com of de lokale boekhandel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in