Kletskoppen met kaneel

Kletskoppen met kaneel

Zin in een Oerhollands koekje? Dan denk je toch meteen aan kletskoppen? Leuk, lekker en heel makkelijk om te maken. En nog razendsnel ook! Binnen 20 minuten staan de koekjes op tafel. We hebben als inspiratie het recept van Kees Holtkamp gebruikt, uit het kookboek De Banketbakker. Hierin staan ongelooflijk veel lekkere bakklassiekers. Aan dit recept voegden wij een klein beetje kaneel toe, waardoor de koekjes net wat anders smaken dan een klassieke kletskop. Let er op dat je het kletskoppenbeslag met genoeg ruimte op de bakplaat legt anders krijg je 1 grote kletskop. Ook lekker, maar iets minder fraai misschien. Kijk hier voor nog meer lekkere koekjesrecepten.
Kletskoppen met kaneel
Kletskoppen met kaneel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 15 st.

  • 50 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2,5 el volle melk
  • 30 gr garneer amandelen
  • 0,25 tl kaneelpoeder
  • 0,25 tl zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Hak in een keukenmachine de amandelen fijn. Haal ze uit de keukenmachine en schud ze op een bordje.

  3. Doe de boter, basterdsuiker en de melk in de keukenmachine en hak tot een glad mengsel. Meng de kaneel, het zout en de fijngehakte amandelen er door. Schep daarna de bloem door het mengsel.

  4. Maak met behulp van een theelepel (1 flinke theelepel) kleine bolletjes/hoopje van het beslag op het bakpapier. Let op dat je voldoende afstand houdt (tenminste 5 centimeter en pas ook op de randjes van de bakplaat) met het volgende bolletje omdat de koekjes heel erg gaan uitlopen en je wilt geen hele plaat met 1 koek. De koekjes worden ongeveer 7 centimeter. Zet de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen in 5-6 minuten goudbruin in de oven. Blijf er bij, het gaat heel snel.

  5. Haal de kletskoppen na het bakken met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat en laat ze 6-8 minuten op het aanrecht afkoelen.

Kletskoppen met kaneel
Kletskoppen met kaneel

Tags

High tea Kinderrecepten Koekjes recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (7 stemmen)

18 maart 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in