Kletskoppen met kaneel
Zin in een Oerhollands koekje? Dan denk je toch meteen aan kletskoppen? Leuk, lekker en heel makkelijk om te maken. En nog razendsnel ook! Binnen 20 minuten staan de koekjes op tafel. We hebben als inspiratie het recept van Kees Holtkamp gebruikt, uit het kookboek De Banketbakker. Hierin staan ongelooflijk veel lekkere bakklassiekers. Aan dit recept voegden wij een klein beetje kaneel toe, waardoor de koekjes net wat anders smaken dan een klassieke kletskop. Let er op dat je het kletskoppenbeslag met genoeg ruimte op de bakplaat legt anders krijg je 1 grote kletskop. Ook lekker, maar iets minder fraai misschien.
Kijk hier voor nog meer lekkere koekjesrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 15 st.
- 50 gr bloem
- 100 gr witte basterdsuiker
- 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 2,5 el volle melk
- 30 gr garneer amandelen
- 0,25 tl kaneelpoeder
- 0,25 tl zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak in een keukenmachine de amandelen fijn. Haal ze uit de keukenmachine en schud ze op een bordje.
Doe de boter, basterdsuiker en de melk in de keukenmachine en hak tot een glad mengsel. Meng de kaneel, het zout en de fijngehakte amandelen er door. Schep daarna de bloem door het mengsel.
Maak met behulp van een theelepel (1 flinke theelepel) kleine bolletjes/hoopje van het beslag op het bakpapier. Let op dat je voldoende afstand houdt (tenminste 5 centimeter en pas ook op de randjes van de bakplaat) met het volgende bolletje omdat de koekjes heel erg gaan uitlopen en je wilt geen hele plaat met 1 koek. De koekjes worden ongeveer 7 centimeter. Zet de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen in 5-6 minuten goudbruin in de oven. Blijf er bij, het gaat heel snel.
Haal de kletskoppen na het bakken met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat en laat ze 6-8 minuten op het aanrecht afkoelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in