
Kletskoppen met kaneel



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 15 st.
- 50 gr bloem
- 100 gr witte basterdsuiker
- 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 2,5 el volle melk
- 30 gr garneer amandelen
- 0,25 tl kaneelpoeder
- 0,25 tl zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak in een keukenmachine de amandelen fijn. Haal ze uit de keukenmachine en schud ze op een bordje.
Doe de boter, basterdsuiker en de melk in de keukenmachine en hak tot een glad mengsel. Meng de kaneel, het zout en de fijngehakte amandelen er door. Schep daarna de bloem door het mengsel.
Maak met behulp van een theelepel (1 flinke theelepel) kleine bolletjes/hoopje van het beslag op het bakpapier. Let op dat je voldoende afstand houdt (tenminste 5 centimeter en pas ook op de randjes van de bakplaat) met het volgende bolletje omdat de koekjes heel erg gaan uitlopen en je wilt geen hele plaat met 1 koek. De koekjes worden ongeveer 7 centimeter. Zet de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen in 5-6 minuten goudbruin in de oven. Blijf er bij, het gaat heel snel.
Haal de kletskoppen na het bakken met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat en laat ze 6-8 minuten op het aanrecht afkoelen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan