Kipsaté met rijst
Dit is echt een heerlijk recept voor kipsaté. We serveren hem met rijst, maar met friet kan natuurlijk ook. Je hebt dit in 30 minuten gemaakt. Alle smaak komt van de kipsaté marinade welke bestaat uit een mengsel van ketjap, sambal en gemberpoeder. Heel handig voor het marineren zijn afsluitbare diepvrieszakjes. Schenk de marinade in het zakje, voeg de stukjes kip toe en sluit het zakje. Masseer daarna de marinade in de kip en laat het zakje 10 minuten liggen. Wanneer je langer de tijd hebt kun je het langer doen, zelfs al een avond van te voren. Hoe langer de marinade in kan trekken hoe meer smaak de stukjes kip krijgen. Natuurlijk hebben we het getest: na 10 minuten is de kip echt al superlekker!
Kipsaté maken
Voor een echte kipsaté rijg je de stukjes kip op een spiesje (die je normaal bijvoorbeeld voor de bbq gebruikt). Maar stel je hebt even geen zin in dat gepriegel, dan bak je de stukjes gewoon los in de pan. Het allerlekkerste is om de spiesjes te grillen in een grillpan. Ze krijgen dan een lekkere gegrilde bbq-smaak. Heb je geen grillpan, in een koekenpan bakken werkt ook heel goed. Maak de rijst erbij en serveer met kroepoek en satésaus. Die kan je kant en klaar kopen, of zelf maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kippendijfilets
- 300 gr basmatirijst
- 500 gr doperwten
- 4 bosuien
- 4 tl gemberpoeder
- 100 ml ketjap
- 1 el sambal
- 4 el seroendeng
- zonnebloemolie
Lekker met
- kroepoek
- 4-6 el satesaus (recept)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de kipsaté marinade. Meng de ketjap samen met het gemberpoeder en de sambal in een kom door elkaar. Schenk de marinade in een diepvrieszakje. Snijd de kippendijen in stukjes van 4 centimeter. Doe ze in het zakje. Masseer de marinade in de kippendijen. Laat 10 minuten staan.
Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rijg de kip aan de spiesjes (2 spiesjes per persoon) en grill of bak ze in een koeken- of grillpan in 6-8 minuten rondom bruin. Draai ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Was de bosuien en snijd ze in dunne ringetjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Schep de rijst in de pan en schep 4-5 minuten om. Voeg de doperwten toe en schep 2-3 minuten door tot de erwtjes zijn opgewarmd.
Verdeel de rijst over de borden, leg de kipsaté er op en garneer met bosuiringetjes en seroendeng. Lekker met kroepoek en satesaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in