Menu

Kip tandoori spiesjes

Yes, ik heb weer een heerlijk Airfryer recept voor je. Ik heb kip tandoori spiesjes gemaakt. Lekker met naanbrood erbij. En ja, de kip tandoori spiesjes maak ik gewoon klaar in de Airfryer. Handig, want je doet alles in één keer in het mandje, zet de Airfryer aan en klaar is kees. En het is ook nog eens een supersnelle maaltijd, want je zet deze lekkere kip tandoori spiesjes binnen 20 minuten op tafel. Ik geef je ook nog een cheat-tip, waardoor dit recept nog makkelijker wordt.

Kip tandoori cheat recept

Kip tandoori is een Indiaas gerecht. Je marineert de kip in yoghurt met tandoori pasta. Je kunt natuurlijk zelf je tandoori kruidenpasta maken, maar voor het gemak en de snelheid gebruik ik tandoori pasta uit een pakje. Even cheaten 😉  Je hebt nou eenmaal niet altijd de tijd en zin om zelf een kruidenpasta te maken. Tandoori pasta bestaat uit heerlijke specerijen, zoals koriander, kardamon, kaneel en gember.

Philips Airfryer XXL

Ik heb de kip tandoori spiesjes gemaakt in de Philips Airfryer XXL (avance collection). Ik heb deze al een tijdje en ben er nog steeds erg blij mee, vooral omdat het formaat lekker groot is. Je kunt er voor het hele gezin in koken. Hij is makkelijk schoon te maken en dat vind ik echt een pré. En ik maak er echt van alles in klaar. Van snacks en friet tot zoete baksels, desserts of hele maaltijden. En deze heerlijke kip tandoori spiesjes dus, voor het hele gezin. Alhoewel ik me afvraag of Merlijn dit gaat eten, maar dat ligt niet aan het recept, maar meer aan de ik ben twee is nee fase.

 

4 pers.

Ingrediënten voor 4 pers.

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets in stukjes. Mix de yoghurt met de tandoori pasta en wat zout. Marineer de kipfilets in het yoghurtmengsel en rijg de kip vervolgens op de spiesjes.

  2. Snijd de paprika’s in stukjes en leg deze in het mandje van de Airfryer. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipspiesjes erbovenop, eventueel op het grillrekje. Zet de Airfryer op 180 graden Celsius en bak de tandoori spiesjes in 10-15 minuten gaar. (In de pan grillen kan ook als je (nog) geen Airfryer hebt).

  3. Bak het naanbrood de laatste minuten mee in de Airfryer. Leg het op een bord met daarbovenop de gegrilde paprika en de kip tandoori spiesjes. Schaaf de komkommer in linten en de rode ui in halve ringen en verdeel dit over het bord. Serveer de kipspiesjes met wat raita een fijngehakte peterselie.

Dit bericht is in samenwerking met Philips. Lees hier mijn disclaimer.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.