Kip tandoori

Kip Tandoori zonder pakje

Wil jij Kip tandoori maken zonder pakje of zakje? Dan is dit recept je ding. Wij kennen kip tandoori van onze vrienden van Knorr, waarin de malse kip gegaard wordt in een romige saus. Officieel wordt Kip tandoori in de tandoori oven bereid en is het geroosterde kip in een lekkere marinade van yoghurt en veel specerijen. Wij voegden ook nog wat groentes toe voor een complete maaltijd. Zoek je nog meer recepten met kip? Kijk hier dan even.

Kip tandoori zonder pakje

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kippendijen (4 grote)
  • 200 gr Griekse yoghurt (10% vet)
  • 300 gr bloemkool
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • Sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 chilipeper
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 st kruidnagel
  • 2 st. kardemom
  • 1 buisje saffraan
  • 2 tl zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Week de saffraan 5 minuten in 2 el heet water. Hak de gember en knoflook fijn. Maal de specerijen fijn in een vijzel of gebruik gemalen specerijen. Voeg vervolgens het citroensap, de gember, de knoflook, de specerijen, 2 tl zout en de yoghurt toe en meng het geheel door elkaar!

  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in blokjes. En de ui in parten. Voeg dit samen met de kippendijen bij de marinade. Schep om en laat de kip minimaal een uur marineren.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Verdeel de kip en groenten over de bakplaat. Bak de Kip tandoori in 45 minuten gaar. Je kan de kip voor het serveren in stukken snijden, of in zijn geheel serveren. Serveer met rijst of flatbread.

Kip tandoori

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in