Kip pilav

Kip pilav

Als je houdt van fruit in je eten dan vind je deze kip pilav vast heel lekker. Misschien ken je dit pilav recept wel van een pakje. Daar wordt het vaak gegeten met perzik, maar ik heb abrikozen gebruikt want deze zijn het hele jaar te krijgen. Lekker is deze kip pilav zeker! Je kookt de rijst met alle smaakmakers in de bouillon gaar.

Pilav rijst

Pilav rijst komt uit het Midden Oosten (al las ik ook dat het van origine Turks is) dus die smaken heb ik ook gebruikt. Het bereiden lijkt een beetje op risotto. Alleen nu voeg je alle bouillon in een keer toe. Lekker met de warme kruiden.  Verder voegde ik paprika toe, je zou eventueel ook een courgette en wortel mee kunnen bakken voor wat extra groente. De zoete abrikozen maken het helemaal af. Heb je liever een vegetarische pilav?, dan is dit recept een aanrader.

Ingredient
Kip pilav recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 600 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 275 gr rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipeper
  • 0,5 tl kaneel
  • 30 gr amandelen
  • Zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  2. Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze mee. Je kunt ook kippendijen gebruiken, deze zijn wat vetter.

  3. Voeg chilipeper, zout, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak de kruiden kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.

  4. Voeg de rijst toe en bak dit totdat hij glazig ziet. Voeg nu de bouillon toe.

  5. Was de paprika’s en snijd deze in blokjes en voeg dit samen met de gedroogde abrikozen bij de rijst. Roer even om.

  6. Laat de kip pilav op een zacht vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar worden.

  7. Garneer de pilav rijst met amandelen.

pilav rijst met kip
Kip pilav

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in