![Kip pilav](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/05/Kip-pilav-1-1.jpg)
Kip pilav
Als je houdt van fruit in je eten dan vind je deze kip pilav vast heel lekker. Misschien ken je dit pilav recept wel van een pakje. Daar wordt het vaak gegeten met perzik, maar ik heb abrikozen gebruikt want deze zijn het hele jaar te krijgen. Lekker is deze kip pilav zeker! Je kookt de rijst met alle smaakmakers in de bouillon gaar.
Pilav rijst
Pilav rijst komt uit het Midden Oosten (al las ik ook dat het van origine Turks is) dus die smaken heb ik ook gebruikt. Het bereiden lijkt een beetje op risotto. Alleen nu voeg je alle bouillon in een keer toe. Lekker met de warme kruiden. Verder voegde ik paprika toe, je zou eventueel ook een courgette en wortel mee kunnen bakken voor wat extra groente. De zoete abrikozen maken het helemaal af. Heb je liever een vegetarische pilav?, dan is dit recept een aanrader.
![Ingredient](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/06/Abrikozen-1.jpg)
![Kip pilav recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/05/Kip-pilav-6-6.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 600 gr kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode paprika's
- 275 gr rijst
- 500 ml kippenbouillon
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipeper
- 0,5 tl kaneel
- 30 gr amandelen
- Zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze mee. Je kunt ook kippendijen gebruiken, deze zijn wat vetter.
Voeg chilipeper, zout, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak de kruiden kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.
Voeg de rijst toe en bak dit totdat hij glazig ziet. Voeg nu de bouillon toe.
Was de paprika’s en snijd deze in blokjes en voeg dit samen met de gedroogde abrikozen bij de rijst. Roer even om.
Laat de kip pilav op een zacht vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar worden.
Garneer de pilav rijst met amandelen.
![pilav rijst met kip](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/05/Kip-pilav-5-5.jpg)
![Kip pilav](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2018/05/Kip-pilav-3-3.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.