kip madras

Kip madras met rijst

Toen in de jaren ’00 de wereldgerechten opkwamen, had ik ze ook regelmatig in mijn kastje staan. Ik maakte toen al heel veel zelf, maar ik vond die pakketten als student zijnde ideaal. En lekker!  Mijn favorieten waren de kip tandoori, lasagnette en kip madras. Herkenbaar? Nu weet ik hoe ik deze recepten heel gemakkelijk from scratch maak en vind je die pakketten niet meer terug in mijn kast. Maar het was wel een leuke manier om nieuwe smaken (en smaakversterkers haha) te ontdekken. Het maken van deze Indiase curry madras is echt heel makkelijk. Je kan een goede currypasta gebruiken of een kruidenmix en dan ben je zo klaar. Maak jij dit wel eens zelf?

Eerst mengde ik mijn kruiden altijd zelf, maar tegenwoordig heb ik ook een aantal van deze kant en klare mixen in mijn lade liggen. Ideaal vind ik het, want een curry is nu zo gemaakt.

Pauline

Kruidenmix zelf maken

Je kan de kruidenmix voor kip madras zelf samenstellen. Er gaat o.a. koriander, paprika, kardamom, komijn, fenegriek, peper en kurkuma in. Maar je hebt in de supermarkt ook een fijne specerijenmix van Jonnie Boer. Eerst mengde ik mijn kruiden altijd zelf, maar tegenwoordig heb ik ook een aantal van deze kant en klare mixen en kruiden pasta’s in mijn lade liggen. Ideaal vind ik het, want een curry is nu zo gemaakt. Ook heb je madras currypasta in de supermarkt, deze kan je ook goed gebruiken. Wat ik lekker vind aan deze Indiase curry ten opzichte van andere curry’s is dat hij niet gemaakt is met kokosmelk, maar met yoghurt. Dit maakt hem extra mild. Ik gebruik nu crème fraîche, beetje Hollands wel, maar het geeft zo’n lekker romig resultaat. Maak jij wel eens curry’s from scratch?

Pasta met sperziebonen
kip madras recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 0,5 rode peper
  • 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
  • 150 gr crème fraîche
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 el curry madras kruiden
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe ze in een schaal en voeg een scheutje olijfolie, gehakte knoflook, gember en rode peper (zonder zaadjes) en de madras kruiden toe. Voeg ook wat zout toe en meng alles door elkaar. Laat de kip eventueel een half uurtje marineren.

  2. Pel en snipper de ui dit aan in iets olijfolie. Voeg de kip toe en bak deze rondom aan. Snijd de paprika in blokjes en bak deze ook mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes en de crème fraîche toe en roer totdat er een gladde saus ontstaat.  Voeg de sperziebonen bij de kip madras en laat het geheel zo’n 10 – 15 minuten zachtjes stoven. Snijd de appel in stukjes en voeg deze vlak voor het einde toe aan de saus.

  4. Serveer de kip madras met rijst of naanbrood. Garneer eventueel met koriander en extra rode peper.

kip madras zonder pakjes en zakjes
zelf kip madras maken
kip madras

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in