Menu

Kip madras met rijst

Toen in de jaren ’00 de wereldgerechten opkwamen, had ik ze ook regelmatig in mijn kastje staan. Ik maakte toen al heel veel zelf, maar ik vond die pakketten als student zijnde ideaal. En lekker!  Mijn favorieten waren de kip tandoori, lasagnette en kip madras. Herkenbaar? Nu weet ik hoe ik deze recepten heel gemakkelijk from scratch maak en vind je die pakketten niet meer terug in mijn kast. Maar het was wel een leuke manier om nieuwe smaken (en smaakversterkers haha) te ontdekken. Het maken van deze Indiase curry is echt heel makkelijk. Je kan een goede currypasta gebruiken of een kruidenmix en dan ben je zo klaar. Maak jij dit wel eens zelf?

Eerst mengde ik mijn kruiden altijd zelf, maar tegenwoordig heb ik ook een aantal van deze kant en klare mixen in mijn lade liggen. Ideaal vind ik het, want een curry is nu zo gemaakt.

Kruidenmix zelf maken

Je kan de kruidenmix voor kip madras zelf samenstellen. Er gaat o.a. koriander, paprika, kardamom, komijn, fenegriek, peper en kurkuma in. Maar je hebt in de supermarkt ook een fijne specerijenmix van Jonnie Boer. Eerst mengde ik mijn kruiden altijd zelf, maar tegenwoordig heb ik ook een aantal van deze kant en klare mixen en kruiden pasta’s in mijn lade liggen. Ideaal vind ik het, want een curry is nu zo gemaakt. Ook heb je madras currypasta in de supermarkt, deze kan je ook goed gebruiken. Wat ik lekker vind aan deze Indiase curry ten opzichte van andere curry’s is dat hij niet gemaakt is met kokosmelk, maar met yoghurt. Dit maakt hem extra mild. Ik gebruik nu crème fraîche, beetje Hollands wel, maar het geeft zo’n lekker romig resultaat. Maak jij wel eens curry’s from scratch?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 0,5 rode peper
  • 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
  • 150 gr crème fraîche (of Griekse yoghurt)
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 2 tl curry madras kruiden
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe ze in een schaal en voeg een scheutje olijfolie, gehakte knoflook, gember en rode peper (zonder zaadjes) en de madras kruiden toe. Voeg ook wat zout toe en meng alles door elkaar. Laat de kip eventueel een half uurtje marineren.

  2. Pel en snipper de ui dit aan in iets olijfolie. Voeg de kip toe en bak deze rondom aan. Snijd de paprika in blokjes en bak deze ook mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes en de crème fraîche toe en roer totdat er een gladde saus ontstaat.  Voeg de sperziebonen bij de kip madras en laat het geheel zo’n 10 – 15 minuten zachtjes stoven. Snijd de appel in stukjes en voeg deze vlak voor het einde toe aan de saus.

  4. Serveer de kip madras met rijst of naanbrood. Garneer eventueel met koriander en extra rode peper.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.