Kip karaage
Kip karaage (spreek uit als kara-age) is Japanse gefrituurde kip. Oftewel kipnuggets 6.0! Knapperig van buiten en zacht van binnen. Als je het ons vraagt een heerlijke snack, maar het kan ook prima als onderdeel van het avondeten met wat groenten erbij. De kip wordt eerst gemarineerd in een mengsel van Sake, sojasaus, gember en knoflook. Dan paneer je de kip met aardappelzetmeel en dan is het een kwestie van bakken. Niet moeilijk dus, wel heel lekker!
Kip karaage met sesam mayonaise
Ze serveren deze kip karaage met kewpie mayonaise. Wij gaven deze saus een twist en maakten er een Japanse sesammayo van. Gebruik voor deze sesammayo geen kewpie mayonaise, deze heeft te veel zuren en zorgt er voor dat samen met de sesampasta je mayonaise heel korrelig wordt. Gewone mayonaise werkt het beste en heb je waarschijnlijk gewoon in de koelkast staan! Serveer met een frisse knapperige radijs en komkommersalade.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kippendijen
- 1 cm gember
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen
- 150 gr aardappelzetmeel
- 75 ml sojasaus
- 25 ml sake
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Sesam mayonaise
- 4 el mayonaise
- 3 tl tahin
- 40 ml water
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kippendijen droog met een stuk keukenpapier. Snijd in stukjes van 2-3 centimeter. Leg ze in een ondiepe schaal.
Hak de knoflook fijn. Meng in een kommetje de sojasaus, sake en knoflook door elkaar. Rasp de gember boven het kommetje en roer er door. Schenk de marinade over de kip en laat 20 minuten staan.
Meng de tahini met de mayonaise en 40 milliliter water, klop goed door en zet tot gebruik in de koelkast.
Strooi het aardappelzetmeel over een bord. Haal de stukjes kip 1 voor 1 door het aardappelzetmeel zodat alle kanten goed bedekt zijn.
Schenk de (zonnebloem)olie in een diepe koekenpan, tenminste 1 centimeter. Verhit de olie tot hij goed is heet is. Dit kun je testen door er een broodkruimel in te gooien, als deze gaat dansen in de olie dan heeft de olie de juiste temperatuur bereikt. Frituur de stukjes kip in 2-3 minuten rondom goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Serveer de kip karaage met de romige sesammayo en een frisse salade erbij. Snijd de citroen in stukken en geef de partjes er bij om de kip aan tafel verder op smaak te brengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in