Gemarineerde kip met tahin - yoghurt marinade voor kip

Kip in yoghurt marinade

Wil je kip écht lekker mals maken? Dan is een kip in yoghurt marinade een supergoed idee. We leggen de kippendijen in een romige tahin-yoghurtmarinade en bakken ‘m perfect. Lekker met een frisse salade vol knapperige groenten en kikkererwten. En als je jezelf echt wil verwennen: versgebakken platbrood uit je eigen grillpan. Wij maken dit graag als we eters krijgen, maar stiekem ook gewoon op een doordeweekse avond voor ons eigen gezin. Alles kun je makkelijk voorbereiden, en aan tafel zet je dan een grote schaal neer waar iedereen van mee eet.

Yoghurt marinade voor kip

Als je deze yoghurt marinade voor kip maakt, kun je verschillende delen van de kip gebruiken. Kippenbouten, maar drumsticks of kippendijen kan ook. Als het mooi weer is kan het ook op de barbecue.

De kip marineren doe je het liefst zo lang mogelijk. Een half uurtje is het minimale, maar als je de tijd hebt: leg de kip dan ’s ochtends of zelfs een avond van tevoren al in de marinade. Zo trekken de smaken echt goed in het vlees en wordt het nóg malser. Het handigst is om alles in een druk- en sluitzak (ziplock bag) te doen. Dan kun je de kip goed masseren met de marinade, het neemt weinig plek in in de koelkast én je hebt geen extra afwas. Win-win!

Oja, en die ingelegde citroen? Die maakt dit gerecht écht bijzonder. Je leest er hier meer over. Kun je het niet vinden, gebruik dan gewoon citroensap of wat azijn.

Gemarineerde kip met tahin
kip in yoghurt marinade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kipdijfilets
  • 240 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr feta
  • 125 gr cherrytomaten
  • 0,5 komkommer
  • 4 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 400 gr kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 ingelegde citroen
  • 6,5 el tahin
  • 1 el baharat kruidenmix
  • platbrood (voor erbij)
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Eerst maken we de yoghurt marinade voor kip. Meng hiervoor 160 gram Griekse yoghurt met 2,5 eetlepel tahin, baharat, peper en zout in een kom. Voeg de kipdijfilets toe, schep goed om en laat minstens 30 minuten marineren.

  2. Snijd de cherrytomaten doormidden en de komkommer in stukjes. Spoel de ingelegde citroen af, dep droog en snijd fijn. Verkruimel de feta en pluk de koriander en munt. Meng alles met de kikkererwten tot een frisse salade. Drizzle er tot slot wat olijfolie over en breng verder op smaak met peper en zout.

  3. Verhit een grillpan of koekenpan. Bestrijk de pan met een beetje olijfolie en bak de kipdijfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig om zodat de marinade niet aan de pan blijft kleven. Neem ze uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de kip in repen.

  4. Meng voor het sausje 4 eetlepels tahin met 80 gram Griekse yoghurt. Voeg 2 eetlepels vocht van de ingelegde citroen toe en roer tot een gladde saus. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de salade over de borden. Leg op elk bord wat kip, platbrood en serveer met de tahinsaus.

Variatietips

  • Je kunt eindeloos spelen met de ingrediënten. Geen baharat in huis? Vervang het door ras el hanout of een snufje komijn en kaneel.
  • Liever vegetarisch? Gebruik gegrilde aubergine of halloumi in plaats van kip. Voeg aan de salade ook eens linzen, gegrilde paprika of rucola toe.
  • En het platbrood? Die kun je ook kant-en-klaar kopen. Even insmeren met wat gesmolten boter en bestrooien met sesam of nigellazaad is ook heel lekker.
Gemarineerde kip met tahin - yoghurt marinade voor kip
Gemarineerde kip met tahin

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in