
Kip in honing mosterd saus
Aan sommige klassiekers moet je niet zoveel veranderen. Honing mosterd saus, is er zo eentje. Een goed huwelijk is het! Deze keer maken we de saus niet koud, zoals je misschien gewend bent, maar warm. Met kipfilet en broccoli. Zodat je meteen als je er wat aardappeltjes of pasta of rijst (kan allemaal) bij maakt een complete maaltijd hebt. Heerlijk simpel! Maar toch zou dit ook prima in een low key restaurant op de kaart kunnen staan. Alles (behalve het bijgerecht) gaat gewoon in één pan. Wij gebruiken de BK Easy Induction Ceramic koekenpan (28cm). Een hele fijne pan voor dit kipgerecht!
Nieuwe pannen nodig?
Onlangs hebben we onze pannen vervangen. Enkele oudjes die regelmatig aanbakten zijn de deur uit gegaan en de knappe pannen van BK zijn er voor teruggekomen. Wij hebben nogal moeite met weggooien, maar een pan die continu aanbakt is pure frustratie en dit ontneemt je het kookplezier. De pannen van BK hoef je niet weg te gooien want ze hebben een lange levensduur. BK heeft een ruim aanbod aan PFAS-vrije producten en series, van diverse materialen, met óf zonder anti-aanbaklaag. Ideaal dus! De Easy Induction is er in verschillende maten (20 cm t/m 30 cm) en soorten en is geschikt voor alle warmtebronnen, maar in het bijzonder voor koken op inductie. Het aluminium warmt snel op en vervormt niet. En ook belangrijk: de steel wordt niet heet.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 4 st. kipfilet
- 500 gr broccoli
- 1 ui
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 2 el bloem
- 200 ml (haver)room
- 200 ml kippenbouillon
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Boter en olijfolie
Lekker met
- Gebakken aardappeltjes
- Pasta
- Rijst
Zo maak je het
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem weg. Verhit een klont boter in de BK Easy Induction koekenpan en bak de kipfilets aan weerskanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Pel en snipper de ui en bak dit in dezelfde pan aan in iets olijfolie. Voeg de mosterd en de honing toe en verhit even kort. Voeg dan de room en de bouillon toe. Breng de honing mosterd saus op smaak met peper en zout en de blaadjes van de verse tijm.
Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Doe ze in de pan. Leg de kipfilets ook terug in de pan en laat het geheel in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes gaar stoven. Het is de bedoeling dat de saus wat indikt. Dikt het teveel in? Voeg dan een scheutje extra bouillon toe.
Serveer de honing mosterdkip met aardappeltjes, pasta of rijst.


Dit bericht is in samenwerking met BK Cookware, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan