Kip in de hoed

Kip in de hoed

Kip in de hoed klinkt dan wel grappig, maar we zijn bloedserieus over hoe lekker deze bladerdeegtaart met kip is! De vulling is zowel hartig als zoet en is gemaakt van crème fraîche, kersen en kerrie. Niet echt een alledaagse smaakcombinatie, maar heel smakelijk en door de zoete en romige smaken een echte gezinsfavoriet. Wij vulden de taart ook nog met stukjes aardappel om er een volledige maaltijd van te maken. In de vulling gaat ook een pittige oude geraspte kaas om de balans tussen zoet en zout nog lekkerder te maken. Krijg je al trek..?

Kip in de hoed
Kip in de hoed
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 400 gr kipdijfilets
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 75 gr oude kaas (geraspt)
  • 3 vastkokende aardappels (ca 250 gr)
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 cm gemberwortel
  • 250 gr kersen (diepvries)
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 el paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • Springvorm 22 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Vet een springvorm in met boter. Ontdooi de kersen.

  2. Haal de schil van de ui. Maak de gember schoon en hak de ui en gember fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1cm. Dep de kipdijfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met peper en zout. Snijd de kip in stukjes van 1,5 cm.

  3. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bladerdeeg. Bewaar de restjes voor de bovenkant. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de springvorm (en het restje deeg) in de koelkast laat tenminste 15 minuten rusten.

  4. Maak de vulling. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en gember 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom bruin. Schep de aardappelblokjes door de kip en bak 2-3 minuten mee. Bestrooi de kip en aardappels met kerriepoeder, schep goed om en voeg de crème fraîche en kersen toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Roer de geraspte kaas en blaadjes tijm door de vulling en breng op smaak met peper en zout.

  5. Haal de springvorm uit de koelkast en strooi het paneermeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Rol het restant deeg uit tot een cirkel van 22 cm en leg op de vulling. Druk de randjes aan. Kerf de bovenkant op een paar plekken in met een scherp mes, zo kan de stoom tijdens het bakken ontsnappen. Maak van restjes bladerdeeg kleine blaadjes en versier de taart ermee. Bestrijk met de bovenkant met een losgeklopt ei. Bak de kip in hoed 55 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is.

Kip in de hoed
Kip in de hoed

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (158 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Ovenschotel Aardappel Bladerdeeg Kip Hollandse recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in