Kip caprese

Kip caprese

Knapperige gebakken kip met pesto, mozzarella en tomaatjes. Dat is kip caprese! Een recept dat je prima tijdens een fancy etentje zou kunnen serveren, maar ook eentje die valt in de categorie makkelijke en snelle recepten voor doordeweeks. Want makkelijk is het zeker. Ik zeg altijd dat je met een handvol lekkere en verse ingrediënten als snel iets lekkers kunt maken. Dat laat deze kip caprese maar weer eens zien. Je hebt er slechts één pan voor nodig (wel eentje die in de oven kan).

Caprese kent iedereen inmiddels wel, mozzarella en tomaat. Bijna iedereen vindt dit ook lekker. Ik gebruik zelf altijd buffelmozzarella, deze vind ik nog smaakvoller dan de gewone variant. In plaats van kipfilet zou je ook kippendijen kunnen gebruiken, deze zijn wat malser. Zelf geef ik toch de voorkeur aan een goede filet, ik vind de dijen vaak wat te vet.

Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben vandaag jarig. Alweer 37 jaar geworden. Man wat gaat dat snel zeg. The big 40 is in zicht, al voel ik me nog steeds 30. Ik heb mijn verjaardag dit jaar niet groots gevierd. Ik had er even geen zin in, dus ik heb het heel klein gehouden (we hebben gebarbecued). Misschien dat we in de zomer nog een leuk tuinfeestje gaan geven, als de rust (en de slaap) weer zijn wedergekeerd.  Wij houden er namelijk wel van, maar soms is het gewoon niet het moment, zoals nu. Gelukkig is er altijd wel een reden om een feestje te vieren. En om een lekkere maaltijd te eten, geniet van deze kip caprese, dan ga ik even van mijn verjaardag genieten.

kip capresekip caprese

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets (bio of van de boer)
4 el pesto (recept)
2 bollen buffelmozzarella
25o gr cherrytomaten aan de tak
2 tl oregano
Paar takjes basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Wrijf de kipfilets aan beide zijdes in met peper, zout, oregano en wat olijfolie. Bak ze in een ovenbestendige pan rondom aan, totdat ze goudbruin zijn. Bak ze niet helemaal gaar.

Verdeel over iedere kipfilet een el pesto.

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kipfilets.

Leg de tomaatjes aan de tak tussen de kipfilets. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de kip caprese in 10 minuten gaar worden. De gaartijd in de oven hangt af van hoe ver je de kipfilets in de pan hebt laten garen. Zijn ze in de pan al zo goed als gaar, dan kan je de oventijd halveren.

Garneer de kip caprese met wat verse basilicum.

Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

kip capresekip caprese

Dit recept is Voedselzandloper proof.

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Pesto Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Oven Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in