Kip caprese

Kip caprese

Knapperige gebakken kip met pesto, mozzarella en tomaatjes. Dat is kip caprese! Een recept dat je prima tijdens een fancy etentje zou kunnen serveren, maar ook eentje die valt in de categorie makkelijke en snelle recepten voor doordeweeks. Want makkelijk is het zeker. We zeggen altijd dat je met een handvol lekkere en verse ingrediënten als snel iets lekkers kunt maken. Dat laat deze kip caprese maar weer eens zien. Je hebt er slechts één pan voor nodig (wel eentje die in de oven kan).

Kip caprese
Basilicumplant verzorgen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 kipfilets
  • 4 el pesto
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 250 gr cherrytomaten (aan de tak)
  • 2 tl oregano
  • Paar takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Wrijf de kipfilets aan beide zijdes in met peper, zout, oregano en wat olijfolie. Bak ze in een ovenbestendige pan rondom aan, totdat ze goudbruin zijn. Bak ze niet helemaal gaar.

  3. Verdeel over iedere kipfilet een el pesto.

  4. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kipfilets.

  5. Leg de tomaatjes aan de tak tussen de kipfilets. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

  6. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de kip caprese in 10 minuten gaar worden. De gaartijd in de oven hangt af van hoe ver je de kipfilets in de pan hebt laten garen. Zijn ze in de pan al zo goed als gaar, dan kan je de oventijd halveren.

  7. Garneer de kip caprese met wat verse basilicum.

  8. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

Kip caprese
Kip mozzarella oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in