Kikkererwten curry met bladerdeeg
Dit is een heerlijk vegetarisch recept voor een kruidige kikkererwten curry met een bladerdeeg deksel. Keertje wat anders om je curry zo te serveren. Deze vegetarische curry maak je met lekker veel groenten: kikkererwten, wortel, sperzieboontjes en uien. De kruidige maar toch milde smaak komt van de curry madras specerijen. Je kunt deze curry als eenspanner maken. Gebruik dan een pan die in de oven kan en bedek de bovenkant van de pan met de bladerdeeg deksel. Lekker makkelijk en lekker voor jong en oud.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr sperziebonen
- 200 gr wortel
- 800 gr kikkererwten (uit blik)
- 3 uien
- 1 rode peper
- 4 el curry madras specerijenmix
- 200 ml kookroom
- 300 ml groentebouillon
- 1 rol vers bladerdeeg (of 4 plakjes bladerdeeg)
- 1 ei
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Haal de pitjes uit de rode peper en snijd in ringetjes.
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en plakjes wortel aan. Roer de curry madras er door heen. Bak op laag vuur, regelmatig omscheppend tot de groenten zacht zijn. Doe de sperziebonen in de pan en schep een paar minuten om.
Giet de kikkererwten af en spoel ze na onder koud water, laat ze in een vergiet uitlekken. Roer de kikkererwten door de groenten. Voeg de kookroom en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten op laag vuur stoven. Breng verder op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en vorm het bladerdeeg om de pan heen (of schep over in een ovenschaal), zodat er een bladerdeegdeksel ontstaat. Snijd eventueel te veel aan bladerdeeg weg. Snijd het deeg op een paar plekken in zodat de stoom kan ontsnappen. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg. Zet 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer eventueel met rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in