Kidsproof: Ontbijt bananen ijsjes
Oh yes ice-cream for breakfast. Geen kind die daar niet gelukkig van wordt. Heeft jouw kiddo moeite met ontbijten, dan moet je deze ontbijt bananen eens proberen. Stiekem is het gewoon mijn dagelijkse ontbijt, yoghurt met muesli en een halve banaan, maar dan op een hele leuke manier gepresenteerd. In de vorm van een ijsje. Ideaal ook als het kwik boven de 30 graden stijgt.
En nu denk je misschien daar heb ik toch ’s ochtends helemaal geen tijd voor. Jawel dat heb je wel. Want dit is easy en een goede voorbereiding is het halve werk. Je moet de bananen met stokje en al van tevoren invriezen. Dit kun je echt prima een aantal weekjes bewaren in de vriezer (gewoon in een diepvrieszakje). Op de ochtend zelf hoef jij alleen de banaan in de yoghurt te dippen en deze te besprenkelen met wat muesli. Ik gebruik zelf altijd de muesli van Zonnatura omdat deze suikervrij is. (nee dit is niet gesponsord). Ik heb persoonlijk niets tegen suiker, tenminste als je het met mate gebruikt, maar suiker in dingen waarvan het niet nodig is vind ik zonde. Als ik suiker eet, dan wil ik ook gewoon dat het heel lekker is. Zoals een zelfgebakken brownie of een flinke ijsco van de ijssalon. Maar niet in mijn dagelijkse ontbijt. Gebruik jij liever een andere soort muesli, be my guest.
Weet je wat ook leuk en vooral lekker is? Bestrooi de gedipte yoghurt bananen eens met wat stukjes chocola, kokos of nootjes. Dan is het meer een healthy treat dan een ontbijt. Wedden dat ze het leuk vinden. Laat mij vooral foto’s zien van blije kindjes met deze breakfast bananas, vind ik leuk.
Ingrediënten voor 4 kindjes
2 bananen
Halve liter yoghurt
4 handjes muesli
4 lolliestokjes
Zo maak je het
Pel de bananen en snijd ze doormidden. Steek in iedere helft een lolliestokje. Vries de bananen een nachtje of langer in, dit gaat prima in een diepvrieszakje.
Neem een halve liter yoghurt, zo rechtstreeks uit het pak gaat het makkelijkste. Knip hem helemaal open en dip de bevroren banaan in de yoghurt. Laat de banaan even uitlekken,
Strooi een handje muesli of kokos, of nootjes over de banaan en serveer meteen.
Je kunt ze eventueel weer terugleggen in de vriezer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in