Kidsproof: Glutenvrije wafels

Kidsproof: Glutenvrije wafels

Zo, ik ben even wat recepten uit de oude doos aan het optrommelen. De ontbijtwraps van afgelopen vrijdag maakte ik al in 2013 en datzelfde geldt voor deze glutenvrije wafels met ricotta. Stom dat ik ze niet eerder gepubliceerd heb, want ze zijn hartstikke lekker en het ideale zondagsontbijt voor kids. Want welk kind wil er nou geen versgebakken wafel als ontbijt? Ik zou het wel weten. Nu nog steeds al ben ik al lang geen kind meer. Je kunt ze overigens ook prima bij de thee serveren. Ze blijven in de koelkast ongeveer 2 dagen lekker.

Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om pancakes van te maken. Ik heb er nu een sausje van frambozen bij gemaakt en daarvoor gebruik ik uiteraard diepvries frambozen. Want verse framboosjes zijn niet echt in het seizoen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor zoetigheid dus die moet je er eigenlijk wel in laten. Ik ben benieuwd wat jij en je kleine er van vindt. Laat het vooral even weten via Instagram, Facebook of Twitter als je ze gemaakt hebt. Vind ik leuk!

glutenvrije wafels

Ingrediënten voor 5 st.
Halve banaan
2 eieren
200 gr ricotta
40 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
Snuf zout

Topping
200 gr frambozen
Scheutje honing

Zo maak je het
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.

Meng de eitjes er doorheen met een garde.

Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.

Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.

glutenvrije wafels

Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.

Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.

Serveer de glutenvrije wafels met de frambozencompote.

glutenvrije wafels

Dit recept is m.u.v. de honing in de compote Voedselzandloper proof.

Tags

Kinderrecepten Glutenvrije recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in