Glutenvrije wafels
Dit zijn heerlijke en luchtige glutenvrije wafels met ricotta. Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig. Heb je die nou niet? Dan kan je dit beslagje ook gebruiken om er glutenvrije pannenkoeken van te maken. We serveren deze glutenvrije wafels met een sausje van frambozen. Hiervoor gebruiken we diepvries frambozen. De ricotta zorgt ervoor dat de wafels lekker luchtig worden. De banaan zorgt voor wat extra zoetigheid. Bekijk ook onze andere glutenvrije recepten voor nog meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 5 st.
- Halve banaan
- 2 eieren
- 200 gr ricotta
- 40 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
Topping
- 200 gr frambozen (uit de diepvries)
- Scheutje honing
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Of even goed prakken met een vork kan ook.
Meng de eitjes er doorheen met een garde.
Voeg nu het boekweitmeel, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng er een glad beslagje van.
Spatel tenslotte de ricotta door het beslag.
Vet je wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Verdeel een lepel van het beslag over je ijzer. Bak de wafels in 3 minuten goudbruin.
Serveer de glutenvrije wafels met de frambozen en een scheutje honing.
PS je kan ook een compote maken van de frambozen. Verwarm de frambozen met een scheutje honing in een steelpannetje. Je kunt het eventueel glad pureren, maar je kunt ze ook een beetje pletten met een lepel. Hou je niet van pitjes, haal het mengsel dan even door een zeef.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in