Kersttaart met mascarponeroom

Kersttaart met mascarponeroom

Met kerst pakken we graag een beetje uit! Grote gerechten, lekkere toetjes en natuurlijk mag een echte kersttaart niet ontbreken. Deze stapeltaart met mascarponeroom ziet er niet alleen heel feestelijk uit, hij is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het recept is van stapeltaart.com. Dat is de kleinste en leukste taartenbakkerij van Haarlem en inmiddels een begrip in onze stad. Vanuit hun keukentje bakken Femke en Daniëlle de lekkerste taarten in heel veel verschillende smaken. Met rood fruit, met ruby roze chocolade, met koffie en kletskoppen of deze feestelijke versie met kaneelroom, Raffaëlo’s, witte chocolade meringue en gouden details. Kijk nou hoe mooi! We hebben voor dit recept een dubbele taart gemaakt. Je kan het recept ook halveren voor een wat kleiner gezelschap. Niet moeilijk om te maken, maar liever lui? Dan kan je de taart ook bij Stapeltaart.com bestellen. Hij is het omrijden waard!

Kersttaart met mascarponeroom
Kersttaart met mascarponeroom

Ingrediënten oor 18 - 20 personen

Biscuit

  • 20 eieren (maat L)
  • 500 gr bloem
  • 600 gr suiker
  • 4 tl vanillesuiker
  • Rasp van 2 citroenen (biologisch)
  • Snuf zout

Kaneelroom

  • 1 kg mascarpone
  • 1 ltr slagroom
  • 120 gr suiker (of meer naar wens)
  • 2 el kaneel

Garnering

  • Raffaëlo's
  • Gouden sprinkles
  • Meringue
  • Witte chocolade schaafsel

Materiaal

  • 2 x Springvorm 26 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed 2 springvormen van 26 cm met bakpapier en vet de randen in.

  2. Splits de eieren. Mix de eidooiers en de suiker tot een licht en luchtig mengsel dat in volume verdrievoudigd is. Voeg de vanillesuiker en de citroenrasp toe. Mix in een vetvrije kom de eiwitten tot ze luchtig zijn. Spatel de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel. Zeef de bloem en het zout en spatel dit voorzichtig door de eieren. Neem er de tijd voor: alles moet goed gemengd zijn. Schep het beslag in je vormen en bak de taart 25 minuten in de oven. De taart moet veerkrachtig aanvoelen als je er met je vinger op drukt en het deeg moet een beetje loskomen van de zijkanten. Prik erin met een sateprikker, de prikker moet er schoon uitkomen. Laat de taarten goed afkoelen.

  3. Doe de mascarpone in een mengkom en mix er de slagroom, suiker en kaneel doorheen totdat je een mooi lobbig mengsel hebt.

  4. Snijd het biscuit horizontaal doormidden tot je twee lagen biscuit hebt. De onderste laag leg je op een schaal of een mooi bord. Besmeer hem met de helft van de mascarponeroom. Dan komt de tweede biscuitlaag erop. Ook die besmeer je met de room.

    Wil je een dubbele taart maken herhaal dan deze stappen en eindig met een laag kaneelroom.

  5. Garneer de kersttaart met Raffaelo’s meringue, witte chocolade snippers en gouden deco. Naar wens kun je van alles gebruiken, kerstchocolaatjes, wit met gouden glitters, verkruimelde koekjes, eetbare bloemen etc.

     

Kersttaart met mascarponeroom
Kersttaart met mascarponeroom

Tags

High tea Taart recepten Chocolade Ei Hollandse recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)

20 december 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in