kersttaart

Kersttaart met mascarponeroom

Met kerst pakken we graag een beetje uit! Grote gerechten, lekkere toetjes en natuurlijk mag een echte kersttaart niet ontbreken. Deze stapeltaart met mascarponeroom ziet er niet alleen heel feestelijk uit, hij is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het recept is van stapeltaart.com. Dat is de kleinste en leukste taartenbakkerij van Haarlem en inmiddels een begrip in onze stad. Vanuit hun keukentje bakken Femke en Daniëlle de lekkerste taarten in heel veel verschillende smaken. Met rood fruit, met ruby roze chocolade, met koffie en kletskoppen of deze feestelijke versie met kaneelroom, Raffaëlo’s, witte chocolade meringue en gouden details. Kijk nou hoe mooi! We hebben voor dit recept een dubbele taart gemaakt. Je kan het recept ook halveren voor een wat kleiner gezelschap. Niet moeilijk om te maken, maar liever lui? Dan kan je de taart ook bij Stapeltaart.com bestellen. Hij is het omrijden waard!

makkelijke kersttaart
kersttaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten oor 18 - 20 personen

Biscuit

  • 20 eieren (maat L)
  • 500 gr bloem
  • 600 gr suiker
  • 4 tl vanillesuiker
  • Rasp van 2 citroenen (biologisch)
  • Snuf zout

Kaneelroom

  • 1 kg mascarpone
  • 1 ltr slagroom
  • 120 gr suiker (of meer naar wens)
  • 2 el kaneel

Garnering

  • Raffaëlo's
  • Gouden sprinkles
  • Meringue
  • Witte chocolade schaafsel

Materiaal

  • 2 x Springvorm 26 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed 2 springvormen van 26 cm met bakpapier en vet de randen in.

  2. Splits de eieren. Mix de eidooiers en de suiker tot een licht en luchtig mengsel dat in volume verdrievoudigd is. Voeg de vanillesuiker en de citroenrasp toe. Mix in een vetvrije kom de eiwitten tot ze luchtig zijn. Spatel de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel. Zeef de bloem en het zout en spatel dit voorzichtig door de eieren. Neem er de tijd voor: alles moet goed gemengd zijn. Schep het beslag in je vormen en bak de taart 25 minuten in de oven. De taart moet veerkrachtig aanvoelen als je er met je vinger op drukt en het deeg moet een beetje loskomen van de zijkanten. Prik erin met een sateprikker, de prikker moet er schoon uitkomen. Laat de taarten goed afkoelen.

  3. Doe de mascarpone in een mengkom en mix er de slagroom, suiker en kaneel doorheen totdat je een mooi lobbig mengsel hebt.

  4. Snijd het biscuit horizontaal doormidden tot je twee lagen biscuit hebt. De onderste laag leg je op een schaal of een mooi bord. Besmeer hem met de helft van de mascarponeroom. Dan komt de tweede biscuitlaag erop. Ook die besmeer je met de room.

    Wil je een dubbele taart maken herhaal dan deze stappen en eindig met een laag kaneelroom.

  5. Garneer de kersttaart met Raffaelo’s meringue, witte chocolade snippers en gouden deco. Naar wens kun je van alles gebruiken, kerstchocolaatjes, wit met gouden glitters, verkruimelde koekjes, eetbare bloemen etc.

     

stapeltaart
biscuit met mascarponeroom

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Taart recepten Chocolade Hollandse recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in