Kerstkoekjes maken

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes bakken is één van de leukste dingen om te doen in de kerstperiode. Daarom vonden wij het een goed idee om een lekker kerstkoekjes recept te delen. Kerstkoekjes maken is helemaal niet ingewikkeld. Met nog geen 6 ingrediënten maak je het kerstkoekjes deeg klaar. Kerstkoekjes versieren doe je met icing. Dit maak je heel makkelijk door poedersuiker te mengen met eiwit. Of je koopt gewoon kant-en-klare icing, als je het jezelf helemaal gemakkelijk wilt maken. Dit recept lijkt op die van gingerbread koekjes. Ze hebben dus die heerlijke, kruidige smaak die helemaal bij de kerstperiode past. Ga jij deze kerstkoekjes bakken?

Kerstkoekjes maken
ingredient bakken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 30 st.

  • 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 4,5 el stroop
  • 300 gr bloem
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • Snuf zout

Icing

  • 30 gr eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • 100 gr poedersuiker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de boter, de stroop en de basterdsuiker luchtig.

  2. Voeg de bloem, de kaneel, de gemberpoeder en een snuf zout toe en mix nog even kort. Het deeg moet 1 bal vormen, dan is het klaar. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten (langer mag altijd) rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat.

  5. Bak de koekjes in 9 – 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Grotere koeken hebben een paar minuten langer nodig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  6. Zeef het poedersuiker en meng dit met het eiwit. Is de pasta te dik, voeg dan een klein beetje water toe. Is het te dun, voeg dan extra poedersuiker toe. De pasta moet mooi glanzend zijn. Als je met een lepel in je icing roert, moeten de roer strepen na 20 seconden verdwenen zijn. Dan is de icing op de juiste dikte. Doe de icing in een spuitzak en ga lekker aan de slag met het decoreren van de kerstkoekjes.

Kerstkoekjes recept
Kerstkoekjes bakken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (42 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in