Kerst wraps kerstboom
Bij het kerstdiner op de basisschool draait het niet alleen om lekker eten, maar ook om plezier en creativiteit. Deze kerst wraps, in de vorm van een prachtige kerstboom, zijn sowieso een dikke hit! En thuis tijdens de kerstbrunch net zo goed, trouwens.
Kleurrijke kerstboom van wraps
Deze kleurrijke kerstboom van wraps is supermakkelijk te maken en vereist absoluut geen culinaire kennis. De wraps worden opgerold en in stukjes gesneden, wat zorgt voor handige porties voor kleine handjes. Je begint met het bakken van knapperige sterren van naturel wraps, die je bestrooit met geraspte kaas. Vervolgens maak je twee verschillende soorten wraps: een met kerrie hummus, kipfilet, mango en rucola, en een met roomkaas, pesto, zongedroogde tomaten en rucola. Liever helemaal vega? Vervang de kipfilet dan voor een plantaardige variant.
Gegarandeerde hit op school
Kerst wraps allemaal gerold? Dan stapel je ze op tot een kerstboom op een groot rond bord of taartplateau. De knapperige sterren zijn de kers op de taart van je smakelijke kerstboom. Het resultaat is een feestelijk gerecht dat niet alleen lekker is, maar ook een eyecatcher op tafel.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 kerstboom:
- 5 + 1 naturel wraps
- 20 gr geraspte kaas
- 100 gr kerrie hummus
- 150 gr kipfilet (plakjes)
- 1 mango (in dunne plakjes)
- 20 gr rucola
- 5 tomaten wraps
- 80 gr roomkaas
- 60 gr pesto
- 125 gr zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
- 20 gr rucola
- 10 stengels bieslook
- takjes rozemarijn (als garnering)
Materiaal
- kleine stervormige uitsteker
- groot rond bord of taartplateau
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Neem één naturel wrap en steek er met een kleine stervormige uitsteker sterretjes uit. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de sterren de geraspte kaas en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden boven- en onderwarmte. Laat daarna afkoelen op een roostertje zodat ze krokant blijven.
Besmeer 5 naturel wraps met de kerrie hummus en beleg met de plakjes kipfilet, dunne plakjes mango en rucola. Rol strak op in huishoudfolie. Snijd vlak voor serveren in gelijkmatige stukjes.
Besmeer de 5 tomatenwraps met roomkaas, verdeel er wat pesto overheen en beleg met de stukjes zongedroogde tomaat en rucola. Rol strak op in huishoudfolie. Snijd vlak voor serveren in gelijkmatige stukjes.
Bouw de kerstboom op door de stukjes kerst wraps te stapelen op een rond bord of plateau. Versier met de kaassterren en takjes rozemarijn (let op: deze eet je niet op).
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.