
Kerst tiramisu met cranberry’s
Deze feestelijke kerst tiramisu is een variatie op het klassieke Italiaanse dessert. Nét even wat anders, met een winterse feest twist! Met fris zurige cranberry compote, zoete lange vingers gedoopt in sinaasappelsap en natuurlijk een romige vulling van slagroom en mascarpone met wat sinaasappelrasp. Afgetopt met lekker veel pure chocolade en extra cranberry’s (mocht je dit te zuur vinden, gebruik dan ander rood fruit). Een feestje op je bord! Of eigenlijk in een glaasje, want dat staat net iets feestelijker.
Tip: voor de compote gebruikten we onze eigen cranberry compote recept, maar wil je nog sneller klaar zijn, gebruik dan een kant-en-klare compote uit een pot.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 pak lange vingers (van 175 gr)
- 250 gr cranberry compote of jam (250)
- 1 sinaasappel
- 250 ml slagroom
- 500 gr mascarpone
- 150 ml sinaasappelsap
- 4 el suiker
- 1 tl vanille-extract
- 25-30 gr pure chocolade (als garnering)
- extra cranberry's of ander rood fruit (als garnering)
Zo maak je het
Klop de slagroom, suiker en het vanille-extract met een mixer tot zachte pieken. Rasp de sinaasappel er boven uit en schep de mascarpone bij de slagroom. Klop met een mixer 1 minuut door.
Schenk de sinaasappelsap in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel.
Bedek de bodem van de glaasjes met een paar lange vingers. Bestrijk met een laagje cranberry compote. Schep een paar eetlepels van het mascarpone mengsel er op. Bedek opnieuw met lange vingers. Maak zo 3 laagjes en eindig met een laagje cranberry compote.
Zet de kerst tiramisu tot gebruik in de koelkast en rasp er voor het serveren lekker veel chocolade overheen, plus wat extra cranberry’s of ander rood fruit als garnering.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan