Kerst tiramisu

Kerst tiramisu met cranberry’s

Deze feestelijke kerst tiramisu is een variatie op het klassieke Italiaanse dessert. Nét even wat anders, met een winterse feest twist! Met fris zurige cranberry compote, zoete lange vingers gedoopt in sinaasappelsap en natuurlijk een romige vulling van slagroom en mascarpone met wat sinaasappelrasp. Afgetopt met lekker veel pure chocolade en extra cranberry’s (mocht je dit te zuur vinden, gebruik dan ander rood fruit). Een feestje op je bord! Of eigenlijk in een glaasje, want dat staat net iets feestelijker.

Tip: voor de compote gebruikten we onze eigen cranberry compote recept, maar wil je nog sneller klaar zijn, gebruik dan een kant-en-klare compote uit een pot.

Kerst tiramisu
Kerst tiramisu

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pak lange vingers (van 175 gr)
  • 250 gr cranberry compote of jam (250)
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml slagroom
  • 500 gr mascarpone
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 4 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 25-30 gr pure chocolade (als garnering)
  • extra cranberry's of ander rood fruit (als garnering)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de slagroom, suiker en het vanille-extract met een mixer tot zachte pieken. Rasp de sinaasappel er boven uit en schep de mascarpone bij de slagroom. Klop met een mixer 1 minuut door.

  2. Schenk de sinaasappelsap in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel.

  3. Bedek de bodem van de glaasjes met een paar lange vingers. Bestrijk met een laagje cranberry compote. Schep een paar eetlepels van het mascarpone mengsel er op. Bedek opnieuw met lange vingers. Maak zo 3 laagjes en eindig met een laagje cranberry compote.

    Zet de kerst tiramisu tot gebruik in de koelkast en rasp er voor het serveren lekker veel chocolade overheen, plus wat extra cranberry’s of ander rood fruit als garnering.

Kerst tiramisu
Kerst tiramisu

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in