Kerst chocola maken

Kerst chocola maken

Deze kerst chocola is ideaal om left-over chocolade en overgebleven snoep, die je rond deze tijd van het jaar in je voorraadkast hebt liggen, mee op te maken. Dit simpele recept met waanzinnige looks is bovendien ontzettend leuk om samen met kids te maken! Je kunt het eventueel in leuke zakjes of doosjes verpakken en weggeven tijdens de kerstdagen. Zo heb je supersnel een leuk culi cadeautje gemaakt. En wie lust er nu geen kerst chocola vol snoepgoed?

Kerst chocola maken
Kerst chocola maken
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 stukken

  • 8 chocoladerepen (huismerk AH repen van 0,49 cent)
  • 100 gr pretzels
  • 3 el sprinkles
  • M&M's (rood en groen)
  • 50 gr popcorn
  • 80 gr candy cane

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op  80 graden (hetelucht).

  2. Verdeel de chocoladerepen over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet ongeveer 10 minuten in de oven; als je repen dikker zijn, moeten ze iets langer.

  3. Zodra alle chocolade gesmolten is, haal je de bakplaat uit de oven. Maak met een mesje swirls in de chocolade; zigzaggende bewegingen, dus.

  4. Versier de chocoladereep met de toppings. Laat nu de reep uitharden, minimaal een uur in de koelkast. Breek de uitgeharde chocoladereep in stukken. Je christmas bark is klaar!

Kerst chocola maken
Kerst chocola maken

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (19 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

High tea Kinderrecepten Koekjes recepten Makkelijke recepten Chocolade Kerst Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in