
Käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool
Klaar voor een verrukkelijk recept? Hallo käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool! Dit van oorsprong Duitse en Oostenrijkse gerecht is een perfecte combinatie van pasta, kaas en gebakken kool. Deze piste-topper is lekker machtig en zit bomvol Gruyère-kaas: elke kaasliefhebber zal hier fan van worden. Maar de belangrijkste basis is zelfgemaakte pasta, gemaakt van eieren en bloem. Daar heb je daarna een vergiet voor nodig, of een aardappelpuree-knijper. Liever snel klaar zijn? Je kunt dit recept ook maken met kant-en-klare pasta of met gnocchi.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 20 gr roomboter
- 250 gr bloem
- 7 gr bieslook
- 5 gr peterselie
- 0,5 spitskool
- 2 uien
- 150 geraspte gruyère kaas
- 100 geraspte belegen kaas
- (zonnebloem)olie (om de uien te frituren)
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- pureeknijper of vergiet
- zeef
Zo maak je het
Klop in een mengkom de eieren los met een flinke snuf zout en 100 milliliter water. Voeg beetje voor beetje de bloem toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en roer de helft door het beslag (de ander helft gebruik je als garnering). Zet het beslag tot gebruik apart.
Hak de spitskool in dunne reepjes. Haal de schil van de uien en hak ze in halve ringen. Verhit een flinke laag (zonnebloem)olie (ongeveer 1 vingerkootje) in een diepe koekenpan en frituur de halve uiringen rondom goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Laat het beslag door de pureeknijper of door een vergiet met grote gaatjes lopen, boven de pan met water. Kook ongeveer 1-2 minuten of totdat de spätzle boven komt drijven. Schep uit het water met een schuimspaan en spoel met koud water af in een zeef. Bereid de spätzle in 2-3 porties, anders blijft de spätzle aan elkaar plakken.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de spitskool 3-4 minuten rondom bruin. Voeg de spätzle en beide soorten gerapte kaas toe, en laat de kaas helemaal smelten. Bestrooi met achtergehouden fijngehakte verse kruiden en serveer met de knapperig gefrituurde ui.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan