Käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool
Klaar voor een verrukkelijk recept? Hallo käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool! Dit van oorsprong Duitse en Oostenrijkse gerecht is een perfecte combinatie van pasta, kaas en gebakken kool. Deze piste-topper is lekker machtig en zit bomvol Gruyère-kaas: elke kaasliefhebber zal hier fan van worden. Maar de belangrijkste basis is zelfgemaakte pasta, gemaakt van eieren en bloem. Daar heb je daarna een vergiet voor nodig, of een aardappelpuree-knijper. Liever snel klaar zijn? Je kunt dit recept ook maken met kant-en-klare pasta of met gnocchi.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 20 gr roomboter
- 250 gr bloem
- 7 gr bieslook
- 5 gr peterselie
- 0,5 spitskool
- 2 uien
- 150 geraspte gruyère kaas
- 100 geraspte belegen kaas
- (zonnebloem)olie (om de uien te frituren)
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- pureeknijper of vergiet
- zeef
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop in een mengkom de eieren los met een flinke snuf zout en 100 milliliter water. Voeg beetje voor beetje de bloem toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en roer de helft door het beslag (de ander helft gebruik je als garnering). Zet het beslag tot gebruik apart.
Hak de spitskool in dunne reepjes. Haal de schil van de uien en hak ze in halve ringen. Verhit een flinke laag (zonnebloem)olie (ongeveer 1 vingerkootje) in een diepe koekenpan en frituur de halve uiringen rondom goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Laat het beslag door de pureeknijper of door een vergiet met grote gaatjes lopen, boven de pan met water. Kook ongeveer 1-2 minuten of totdat de spätzle boven komt drijven. Schep uit het water met een schuimspaan en spoel met koud water af in een zeef. Bereid de spätzle in 2-3 porties, anders blijft de spätzle aan elkaar plakken.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de spitskool 3-4 minuten rondom bruin. Voeg de spätzle en beide soorten gerapte kaas toe, en laat de kaas helemaal smelten. Bestrooi met achtergehouden fijngehakte verse kruiden en serveer met de knapperig gefrituurde ui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in