Kaasvlinders

Deze kaasvlinders zijn lekker oldscool! Vroeger hadden we steevast van die kaasvlinder koekjes op tafel staan bij verjaardagen. Deze kaasvlinders zijn gemaakt van bladerdeeg en dus lekker zacht. Yum! Ik ben sowieso dol op alles met kaas. Dat is een van de redenen waarom ik nooit vegan zou kunnen worden. Ik zou de kaas te erg missen. En deze kaasvlinders kan ik toch echt niet aan me voorbij laten gaan. Ze zijn trouwens supermakkelijk te maken. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig. Echt, iedereen kan dit maken. Leuk voor bij de borrel of op een feestje, vind je ook niet?

Nog maar een paar daagjes en dan ben ik (Annika) lekker in Griekenland. Ik heb hier zoveel zin in! Waarschijnlijk voorlopig ook de laatste vakantie met z’n tweetjes, dus ik ga er extra van genieten. Ik ga twee weken, eerst 10 dagen Naxos en dan nog 4 dagen Santorini. Heb jij deze eilanden wel eens bezocht? En heb je nog leuke tips? Laat het vooral achter in de comments, dat vind ik superleuk! Ik ben heel benieuwd naar deze eilanden. Ik heb vorig jaar Kefalonia bezocht en dat is een heel ander type eiland. We gaan in ieder geval heel veel relaxen, genieten van het lekkere eten en mooie strandjes bezoeken. Zin in!

Kaasvlinders

Ingrediënten voor 20 st. 
1 lap vers bladerdeeg (270 gr)
100 gr oude kaas
1 el paprikapoeder
1 ei

Zo maak je het
Rol het bladerdeeg uit. Beleg het bladerdeeg met de kaas en wat paprikapoeder.

Rol het bladerdeeg aan de korte zijde tot het midden op. (aan beide kanten)

Klop het eitje los en plak de zijdes tegen elkaar aan met het ei.

Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je het bladerdeeg veel makkelijker snijden.

Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de rol in stukjes van 0,5 cm.

Kaasvlinders

Bestrijk de kaasvlinders met het losgeklopte ei.

Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

KaasvlindersKaasvlindersKaasvlinders

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in