Kaastengels-1

Kaastengels van Filodeeg uit de oven

Nee dit is geen typefout. je zou denken kaasstengel, maar dat zijn die lekkere bladerdeegstengels. Dit zijn de kaastengels, zoals je ze ook op het terras krijgt. Maar dan niet gefrituurd, maar gemaakt in de oven. Net zo lekker!

Kaas Emmi ingrediënt
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 16 st.

  • 8 grote vellen filodeeg
  • 125 gr Emmentaler AOP
  • 125 gr Le Gruyère AOP
  • 5 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de kazen in repen van ongeveer een 0,5 x 8 cm dikte en leg apart.⁠ Je kan ook bijv. belegen kaas, feta of mozzarella gebruiken.

  2. Snijd de grote vellen filodeeg door de helft. Bedek het filodeeg met een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. ⁠

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 200 graden (elektrisch).⁠

  4. Vouw de kaastengels op dezelfde manier als dat je loempia’s vouwt. Neem een velletje filodeeg en bestrijk deze met olijfolie. Vouw hem dubbel zodat je een dubbele laag deeg krijgt en bestrijk nogmaals met olijfolie. Leg een reepje van beide kazen aan het begin van het filodeeg. Vouw de buitenste zijdes naar binnen en plak ze over de kaas heen. Op deze manier sluit je de kaas af en kan het er niet uitlopen.⁠ Rol de kaasstengel nu voorzichtig op. Plak het uiteinde goed vast met wat olijfolie.⁠

  5. Leg de kaasstengels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met wat olijfolie.⁠

  6. Bak de kaasstengels in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin. Serveer ze met mosterd of chilisaus.⁠

Kaastengels-1

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Filodeeg Notenvrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in