Kaastengels van Filodeeg uit de oven
Nee dit is geen typefout. je zou denken kaasstengel, maar dat zijn die lekkere bladerdeegstengels. Dit zijn de kaastengels, zoals je ze ook op het terras krijgt. Maar dan niet gefrituurd, maar gemaakt in de oven. Net zo lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 16 st.
- 8 grote vellen filodeeg
- 125 gr Emmentaler AOP
- 125 gr Le Gruyère AOP
- 5 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kazen in repen van ongeveer een 0,5 x 8 cm dikte en leg apart. Je kan ook bijv. belegen kaas, feta of mozzarella gebruiken.
Snijd de grote vellen filodeeg door de helft. Bedek het filodeeg met een natte theedoek om uitdroging te voorkomen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 200 graden (elektrisch).
Vouw de kaastengels op dezelfde manier als dat je loempia’s vouwt. Neem een velletje filodeeg en bestrijk deze met olijfolie. Vouw hem dubbel zodat je een dubbele laag deeg krijgt en bestrijk nogmaals met olijfolie. Leg een reepje van beide kazen aan het begin van het filodeeg. Vouw de buitenste zijdes naar binnen en plak ze over de kaas heen. Op deze manier sluit je de kaas af en kan het er niet uitlopen. Rol de kaasstengel nu voorzichtig op. Plak het uiteinde goed vast met wat olijfolie.
Leg de kaasstengels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met wat olijfolie.
Bak de kaasstengels in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin. Serveer ze met mosterd of chilisaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in