gougères

Gougères (kaassoesjes)

Gougères oftewel kaassoesjes. Dit is echt zo’n borrelhapje waar we niet vanaf kunnen blijven. Het zachte soezendeeg, in combinatie met de intense smaak van de Grana Padano kaas. Echt een dooreter dit! Zelf soesjes maken is niet per se heel moeilijk. Het deeg is een kookdeeg en dat betekent dat je dit in de pan op het vuur maakt. Deze hartige soezen geven we smaak door flink wat kaas toe te voegen en veel meer heb je dan ook niet nodig. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerste. Geen probleem natuurlijk, want die bakplaat vol met deze hartige hapjes is zo leeg.

Italiaanse kaas

Gougères is officieel een Frans recept. Maar wij geven het een Italiaans tintje door Italiaanse kaas toe te voegen. Grana Padano is de perfecte kaas voor dit soort recepten. De kaas wordt gemaakt van rauwe deels afgeroomde, melk uit de regio Po Valley in Noord Italië. Het heeft een hele intense smaak en dit komt door het lange rijpingsproces (minimaal 9 maanden). Grana Padano is niet zomaar een kaas, het is PDO (beschermde oorsprong) gecertificeerd. Het moet dus echt aan een aantal eisen voldoen om deze naam te dragen. Hoe ouder de kaas, hoe korreliger hij wordt en des te intenser de smaak. Lekker zo uit de hand, maar ook heel goed te gebruiken in allerlei recepten zoals pasta’s, ovenschotels en hartige hapjes. Je kan het bewaren in de koelkast, om uitdrogen te voorkomen, bewaar je dit het beste in een diepvrieszakje.

ingredient grana padano
gougères
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 16 st.

  • 50 gr roomboter
  • 50 gr melk
  • 50 gr water
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 70 gr Grana Padano (geraspt)
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

  2. Verwarm de boter, de melk en het water in een steelpan. Voeg de bloem en een snuf zout tot en roer het geheel glad met een garde. Laat de bloem goed gaar worden.

  3. Haal de pan van het vuur. Voeg 1-voor-1 de eieren toe en roer dit door het mengsel met een spatel. De eieren moeten goed opgenomen worden. Voeg de geraspte Grana Padano toe en meng door elkaar.

  4. Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit hiermee de soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen de soesjes zit.

  5. Bak de gougères in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Haal ze niet te vroeg uit de oven, want niet gare kaassoesjes zakken in.

kaassoesjes
gougères

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (78 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Tapas recepten Franse recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Kerst Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in