kaasfondue maken

Kaasfondue

Kaasfonduen, we zijn er dol op. Dit is ons basis kaasfondue recept. Een lekkere traditionele Zwitserse kaasfondue met Gruyère en Emmentaler. Maar je kan ook een andere kaas gebruiken zoals een lekkere Hollandse belegen kaas, of een mix van Italiaanse kazen. Zelf hebben we een kaasfondue set en hierdoor blijft de kaas lekker gesmolten tijden het eten. Maar je kan ook een pannetje op een theelichtje of een rechaud plaatsen. Het liefst eten we hem met brood en verschillende groentes zoals komkommer, tomaat, paprika, wortel, champignons en broccoli.

Kaasfondue zonder alcohol

Eten er kleine kinderen of zwangere vrouwen mee? Gebruik dan een alcoholvrije wijn. Op deze manier heb je heel simpel een kaasfondue zonder alcohol. Dit werkt perfect. PS nog een leuke serveertip, serveer je kaasfondue eens in een broodje. Staat zo gezellig.

Kaasfondue

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr geraspte Emmentaler
  • 300 gr geraspte Gruyère
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena (+ 2 el water)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Smeer je fondue pan in met de knoflook.

  2. Voeg de wijn toe en breng dit aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Blijf ondertussen goed roeren.

  3. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas. Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

  4. Serveer de kaasfondue met brood en groente zoals komkommer, paprika, tomaat, kastanjechampignons, courgette, broccoli etc. Garneer eventueel met wat verse tijm.

kaasfondue maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in