Kaasdip

Kaasdip

Sommige gerechten klinken beter in het Engels. Zo ook bij dit recept voor een romige Kaasdip. Ik zag dit leuke ideetje op Pinterest voorbij komen onder de naam ‘Cheeseball‘. Vertaald naar het Nederlands zou dit Kaasbal worden. Maar dat vond ik toch niet zo goed klinken, dus heb ik er kaasdip van gemaakt. Eigenlijk maakt het ook allemaal niet uit, als het maar lekker is. Op Pinterest zag ik verschillende variaties voorbij komen, en ik heb mijn eigen twist er aan gegeven. Als je niet van kaas houdt, kun je dit recept beter overslaan. Er zitten namelijk drie soorten kaas in. Voor een echte cheeselover zoals ik, de hemel!

Deze kaasdip is perfect voor feestjes. Het ziet er namelijk superfeestelijk uit. Toastjes of dipstokjes ernaast en dippen maar! Het is niet moeilijk om te maken en je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor andere kaassoorten. Ook kun je er eventueel nog stukjes bacon doorheen doen. Ik heb als topping pistachenootjes gebruikt, maar je kunt hier ook amandelen of peterselie voor gebruiken. Deze kaasdip is zo klaar, maar ik raad wel aan om het een nachtje in de koelkast op te laten stijven. Anders is het kaasmengsel te zacht en stort de ‘bal’ in.

Kaasdip

Ingrediënten
600 gram roomkaas
50 gram verse cheddarkaas
25 gram parmezaan
1 teentje knoflook
2 lenteuitjes
peper en zout
evt. cayennepeper
50 gram gehakte pistachenoten
huishoudfolie

Zo maak je het
Rasp de cheddar en de parmezaan fijn met een rasp. Hak de knoflook en de lenteuitjes in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes is kleine stukjes.

Meng in een kom de roomkaas met de cheddar en de parmezaan. Voeg hier de knoflook en de lenteuitjes aan toe.

Breng het kaasmengsel op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel wat cayennepeper toe, als je van pittig houdt.

Rol een stukje huishoudfolie uit op het keukenblad. Bestrooi de folie met de gehakte pistachenootjes.

Probeer met een spatel een bal te maken van het kaasmengsel. Leg dit in het midden van de gehakte nootjes op de folie.

Til de folie (met het kaasmengsel) op en leg dit in een kommetje. Druk het kaasmengsel iets aan en vouw het huishoudfolie dicht.

Laat de kaasdip een nachtje opstijven in de koelkast.

Vouw de folie open. Keer het kommetje om op een bordje en haal de huishoudfolie eraf. Serveer de kaasdip met toastjes.

Kaasdip

 

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in