jamkoekjes

Jamkoekjes met bramenjam

Heb jij wel eens jamkoekjes gemaakt?. Deze zoete koekjes kun je maken met elke soort jam die jij lekker vindt. Wij vonden bramenjam erg lekker, maar je kunt ze ook maken met abrikozenjam, vijgenjam of frambozenjam. Om ze extra glanzend te maken, pureer je de jam met een staafmixer helemaal glad en daarna druk je de jam door een zeef. Hierdoor wordt de vulling heel mooi glad en glanzend. Voor het uitsteken van de jamkoekjes gebruiken wij een bloemetje, maar je kunt ze natuurlijk maken met elke koekjessteker die je hebt! Of zelf een vormpje uitsnijden. Veel bakplezier!

Jamkoekjes
jamkoekjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 st.

  • 250 gr bloem
  • 60 gr boter
  • 60 gr kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl kaneel (gemalen)
  • 6 el bramenjam

Materiaal

  • ronde uitsteker van 6,5cm, koekjes uitsteker hartvorm, bloem of ster 2,5cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng alle ingrediënten tot een kruimelig deeg met de behulp van de mixer. Kneed nog even met de hand tot een bal. Omwikkel met huishoudfolie en laat 15 min in de koelkast rusten.

  3. Pureer de jam met een staafmixer glad en druk het door een zeef. Zo krijg je een mooie glanzende gladde jam en worden je koekjes extra mooi.

  4. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkvlak, uit tot een dunne lap van een halve centimeter. Druk er met de ronde uitsteekvorm ronde koekjes uit. Bij de helft druk je er met de hartjes, bloem of ster uitsteekvorm een vormpje uit.

  5. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in 8-10 minuten gaar. Ze blijven vrij bleek van kleur. Laat ze in 10 minuten volledig afkoelen.

  6. Smeer de koekjes zonder vormpje in met een theelepel van de jam. Leg de koekjes met het vormpje erop. Vul eventueel nog met een beetje extra jam.
jamkoekjes
ingredient bakken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in