Menu

Moederdagrecept: Jam cakejes met slagroom & vers fruit

Het is best grappig, ik ben niet zo een enorme bakker. Ik maak cake, soms een taartje (iets met fruit in een bodem) en af en toe koekjes of madeleines. Daar houdt het best wel op. Dat is niet altijd zo geweest, ik heb een tijdje echt heel veel dingen gebakken, dat waren vaak wel hartige baksels maar ik vond dat afwegen en wachten voor de oven best leuk. Nu kan ik er niet helemaal de rust meer voor vinden lijkt het wel. Omdat ik niet zo’n pakjes mens ben gebruik ik eigenlijk nooit een kant-en-klare mix voor mijn recepten. Maar waarom niet eigenlijk? Voor dit recept voor jam cakejes gebruik ik dit keer wel een mix, maar natuurlijk wel die van Uit Pauline’s Keuken zelf! En deze jam cakejes zijn natuurlijk heerlijk voor moederdag. (Tip!)

Een beetje van jezelf & een beetje uit een pakje!

Wanneer je dan toch zo’n mix gebruikt kun je er met een paar extra ingrediënten toch je eigen draai aan een cake of taart geven! Aan de kwarkcake mix heb ik fijngehakte hazelnoten en een beetje kaneel toegevoegd, het geeft de cakejes een lekkere warme en nootachtige smaak en past heel fijn bij de bramenjam. Wil je zelf een bramenjam maken, dat kan heel gemakkelijk. Doe diepvriesbramen in een steelpannetje en voeg wat honing, suiker of ahornsiroop toe en kook de bramen kapot en stroperig. Laat de jam dan afkoelen. Binnenkort deel ik het recept voor bramencompote met de exacte hoeveelheden.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 pak bakmix kwarkcake Uit Pauline's Keuken
  • 175 gr kwark
  • 4 el geklopte slagroom (of maak met kokosroom of yoghurt)
  • 3 eieren
  • 6 el bramenjam
  • vers fruit (bijvoorbeeld bramen, rode besjes, blauwe bessen om te garneren)
  • 50 gr hazelnoten
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl kaneelpoeder

Materiaal

  • braadslede ca 30x21cm, ingevet met boter en bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden elektrisch, 155 graden hetelucht.

  2. Maak de cake zoals aangegeven op de verpakking. Hak de hazelnoten fijn en schep ze samen met de kaneelpoeder door het beslag. In plaats van de cake in een cakevorm te maken, schep je het beslag in de met bakpapier beklede braadslede. Strijk het beslag glad en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Haal de cake uit de oven, prik er met een prikker in om te kijken of de cake goed gaar is. Laat een paar minuten afkoelen, stort de cake voorzichtig op een afkoelrekje. Steek 8 rondjes van 7 cm uit de cake. Je hebt 4 bodems en 4 deksels.

  4. Gebruik je opgeklopte slagroom, klop de slagroom dan eerst stijf. Bestrijk de bodems gul met de bramenjam (of compote). Leg de deksels er bovenop, druk licht aan. Schep er een flinke eetlepel opgeklopte slagroom op en garneer met het verse fruit.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.