Menu
Jam-cakejes-UPK-20-04-BLOGPOST-101.jpg

Makkelijke taartjes met slagroom

Deze makkelijke taartjes met jam en slagroom zijn zo leuk om te maken. Het is niets meer dan cake bakken en deze vullen met fruit en slagroom. Iedereen lust dit ook. We vonden het deze keer wel leuk om kleine taartjes te maken, dus we hebben de cake in een grote braadslee gebakken, waarna we er rondjes hebben uitgestoken. Niet veel meer moeite, wel een heel ander resultaat. Nu zijn het dus hele gezellige en vooral ook hele lekkere mini slagroomtaartjes. Proef het zelf!

Een beetje van jezelf & een beetje uit een pakje!

Wanneer je dan toch zo’n mix gebruikt kun je er met een paar extra ingrediënten toch je eigen draai aan een cake of taart geven! Aan de kwarkcake mix heb ik fijngehakte hazelnoten en een beetje kaneel toegevoegd, het geeft de cakejes een lekkere warme en nootachtige smaak en past heel fijn bij de bramenjam. Wil je zelf een bramenjam maken, dat kan heel gemakkelijk. Doe diepvriesbramen in een steelpannetje en voeg wat honing, suiker of ahornsiroop toe en kook de bramen kapot en stroperig. Laat de jam dan afkoelen. Binnenkort deel ik het recept voor bramencompote met de exacte hoeveelheden.

6 personen

Ingrediënten voor 6 pers.

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 200 + 1 el gr suiker
  • 4 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
  • 6 el bramenjam
  • vers fruit (bijvoorbeeld bramen, rode besjes, blauwe bessen om te garneren)
  • Snuf zout

Materiaal

  • braadslede ca 30x21cm, ingevet met boter en bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden elektrisch, 160 graden hetelucht.

  2. Mix de eieren, de kwark en 200 gr suiker door elkaar. Spatel vervolgens de bloem, hebt bakpoeder en een snuf zout door het beslag. In plaats van de cake in een cakevorm te maken, schep je het beslag in de met bakpapier beklede braadslede. Strijk het beslag glad en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Haal de cake uit de oven, prik er met een prikker in om te kijken of de cake goed gaar is. Laat een paar minuten afkoelen, stort de cake voorzichtig op een afkoelrekje. Steek 12 rondjes van 5 – 6 cm uit de cake. Je hebt 6 bodems en 6 deksels.

  4. Klop de slagroom met een el suiker en een zakje klopfix stijf. Bestrijk de bodems met de bramenjam . Leg de deksels er bovenop, druk licht aan. Schep er een flinke eetlepel slagroom op en garneer met het verse fruit. Bewaar de makkelijke taartjes in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan