Jackfruit rendang

Jackfruit rendang

Als fervent thuiskoks zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze favoriete gerechten te vertalen naar vegetarische varianten. Zo kwamen we op jackfruit rendang! Indonesische rendang wordt normaal gesproken gemaakt met rundvlees, maar in deze versie gebruiken we jackfruit, een vlezige vrucht die de textuur en smaak van vlees perfect nabootst. De truc om toch de kruidige smaak die je gewend bent te krijgen? Daar zorgt de Rendang kruidenpasta van Fairtrade Original voor! Zo geef je met gemak een plantaardige draai aan dit klassieke Indonesische gerecht. Lekker om te serveren met rijst en zoetzure komkommer.

Rendang kruidenpasta

Wij zijn al jaren fan van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn makkelijk in gebruik, bevatten geen gekke toevoegingen zoals geur,- kleur- of smaakstoffen. Zo puur mogelijk! Zelf een kruidenpasta maken kost best wel wat tijd, en daar hebben wij met een druk gezin niet altijd de tijd en ruimte voor. Dan zijn deze kruidenpasta’s ideaal: lekker snel en puur van smaak. Win-win! De Rendang kruidenpasta van Fairtrade Original is nieuw in het assortiment en vanaf nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Tip: probeer ook eens de nieuwe bami goreng, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s!

Jackfruit rendang
Jackfruit rendang
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr pandanrijst
  • 2 blikken jackfruit stukjes (Fairtrade Original)
  • 1 pakje rendang kruidenpasta (Fairtrade Original)
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 limoentjes
  • 400 ml kokosmelk
  • (zonnebloem)olie

Lekker met

  • zoetzure komkommersalade
  • (vegetarische) kroepoek

Zo maak je het

  1. Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Haal de schil van de rode uien en hak in parten, haal de schil van de knoflook en snijd in dunne plakjes.

  2. Verhit (zonnebloem)olie in een stoofpan bak de uienparten en knoflook op niet al te hoog vuur goudbruin. Voeg de rendang kruidenpasta toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Schep de jackfruit erdoor en bak 3 minuten mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat zo de jackfruit ongeveer 45 minuten stoven. Net zo lang totdat de jackfruit zacht is en de smaak van de kruidenpasta goed heeft opgenomen.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de jackfruit rendang verder op smaak met de sap van de limoenen, Voor een extra pittige rendang, snijd je de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel eerst de zaadjes.

Jackfruit rendang
Jackfruit rendang

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (74 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Curry recepten Eenpansgerechten Makkelijke recepten Stoofpot Rijst Aziatische recepten Indonesische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in