Jackfruit rendang
Als fervent thuiskoks zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze favoriete gerechten te vertalen naar vegetarische varianten. Zo kwamen we op jackfruit rendang! Indonesische rendang wordt normaal gesproken gemaakt met rundvlees, maar in deze versie gebruiken we jackfruit, een vlezige vrucht die de textuur en smaak van vlees perfect nabootst. De truc om toch de kruidige smaak die je gewend bent te krijgen? Daar zorgt de Rendang kruidenpasta van Fairtrade Original voor! Zo geef je met gemak een plantaardige draai aan dit klassieke Indonesische gerecht. Lekker om te serveren met rijst en zoetzure komkommer.
Rendang kruidenpasta
Wij zijn al jaren fan van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn makkelijk in gebruik, bevatten geen gekke toevoegingen zoals geur,- kleur- of smaakstoffen. Zo puur mogelijk! Zelf een kruidenpasta maken kost best wel wat tijd, en daar hebben wij met een druk gezin niet altijd de tijd en ruimte voor. Dan zijn deze kruidenpasta’s ideaal: lekker snel en puur van smaak. Win-win! De Rendang kruidenpasta van Fairtrade Original is nieuw in het assortiment en vanaf nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Tip: probeer ook eens de nieuwe bami goreng, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pandanrijst
- 2 blikken jackfruit stukjes (Fairtrade Original)
- 1 pakje rendang kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 2 rode uien
- 1 rode peper (naar smaak)
- 2 tenen knoflook
- 2 limoentjes
- 400 ml kokosmelk
- (zonnebloem)olie
Lekker met
- zoetzure komkommersalade
- (vegetarische) kroepoek
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Spoel de jackfruit af en laat uitlekken. Haal de schil van de rode uien en hak in parten, haal de schil van de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verhit (zonnebloem)olie in een stoofpan bak de uienparten en knoflook op niet al te hoog vuur goudbruin. Voeg de rendang kruidenpasta toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Schep de jackfruit erdoor en bak 3 minuten mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat zo de jackfruit ongeveer 45 minuten stoven. Net zo lang totdat de jackfruit zacht is en de smaak van de kruidenpasta goed heeft opgenomen.
Kook ondertussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de jackfruit rendang verder op smaak met de sap van de limoenen, Voor een extra pittige rendang, snijd je de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel eerst de zaadjes.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in