Italiaanse traybake
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr ricotta (4 kleine bakjes, of 2 grote)
- 2 courgettes
- 400 gr cherry trostomaten
- 2 st. venkel
- 100 gr semi-gedroogde tomaten
- 6-8 el pesto
- 40 gr pijnboompitten
- 2 takjes rozemarijn
- 4 el gedroogde oregano
- 2 el venkelzaad
- 2 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 120 ml olijfolie
Lekker met
- ciabatta
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in grove stukken. Haal de onderkant van de venkelknollen en snijd ze ieder in 8 parten. Leg de groenten op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten, leg de groenten er in een enkel laag op. Zo roosteren de groenten beter en krijgen ze krokante randjes. Meng in een kommetje 120 ml olijfolie met chillivlokken, gedroogde oregano en venkelzaad. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en roer de kruidenolie. Schenk 2/3 van de kruidenolie over de groenten en hussel ze goed door elkaar.
Leg de ricotta er in zijn geheel tussen en schenk het laatste beetje kruidenolie eroverheen. Zet de groenten 30 minuten in de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere takjes en leg ze na 20 minuten samen met de semi gedroogde tomaat op de bakplaat tussen de groenten. Bak ze de laatste 10 minuten mee.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Strooi over de groenten, serveer met pesto.Serveer de Italiaanse traybake met knapperig ciabatta brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.