Italiaanse traybake

Italiaanse traybake

Wist je dat je ricotta heel goed in de oven kunt bakken? De textuur verandert en de smaak is echt fantastisch. In deze gezonde vegetarische Italiaanse traybake combineer je groenten met ricotta, pesto en verse kruiden. Bomvol Italiaanse smaakmakers, dat kan natuurlijk niet verkeerd zijn. Verdeel alles over een bakplaat, schuif het de oven in en een half uurtje later kan je aan tafel. Lekker makkelijk, ideaal voor een drukke doordeweekse avond! Serveer met vers afgebakken ciabatta en je hebt een volledige maaltijd. En wanneer je stevige eters thuis hebt leg je tussen de groenten nog wat verse gnocchi, die bak je in de oven gewoon mee.
Italiaanse traybake
Italiaanse traybake

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr ricotta (4 kleine bakjes, of 2 grote)
  • 2 courgettes
  • 400 gr cherry trostomaten
  • 2 st. venkel
  • 100 gr semi-gedroogde tomaten
  • 6-8 el pesto
  • 40 gr pijnboompitten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el gedroogde oregano
  • 2 el venkelzaad
  • 2 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • 120 ml olijfolie

Lekker met

  • ciabatta

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de courgettes in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in grove stukken. Haal de onderkant van de venkelknollen en snijd ze ieder in 8 parten. Leg de groenten op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten, leg de groenten er in een enkel laag op. Zo roosteren de groenten beter en krijgen ze krokante randjes. Meng in een kommetje 120 ml olijfolie met chillivlokken, gedroogde oregano en venkelzaad. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en roer de kruidenolie. Schenk  2/3 van de kruidenolie over de groenten en hussel ze goed door elkaar.

  3. Leg de ricotta er in zijn geheel tussen en schenk het laatste beetje kruidenolie eroverheen. Zet de groenten 30 minuten in de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere takjes en leg ze na 20 minuten samen met de semi gedroogde tomaat op de bakplaat tussen de groenten. Bak ze de laatste 10 minuten mee.

  4. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Strooi over de groenten, serveer met pesto.Serveer de Italiaanse traybake met knapperig ciabatta brood.

Italiaanse traybake
Italiaanse traybake

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (62 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Courgette Pesto Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Suikervrij Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in